Exclus din preoție, Cristian Pomohaci și-a făcut biserică într-un fost bar dintr-un sat din Mureș

0
Publicat:

La slujbele religioase ținute de fostul preot Cristian Pomohaci în fostul bar din Ernei, Mureș merg atât o serie de localnici, dar și oameni care vin de la zeci sau chiar sute de kilometri.

Cristian Pomohaci FOTO Arhiva Adevărul
Cristian Pomohaci FOTO Arhiva Adevărul

În urmă cu câteva zile, Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia și-a informat credincioșii despre faptul că fostul preot Cristian Pomohaci continuă să oficieze slujbe în garajul casei sale din localitatea Moșuni, garaj care se află chiar în curtea fiului său, deși nu mai are acest drept după ce a fost caterisit.

Mai mult decât atât, de ceva timp, Pomohaci ar fi cumpărat un fost bar în localitatea Ernei, județul Mureș, pe care l-a transformat în biserică. Ba chiar se consideră a fi acolo un început de mănăstire, dat fiind că prin zonă se învârt, după că câte mărturisesc localnicii, mai multe femei care sunt îmbrăcate în portul specific al călugărițelor din mănăstiri.

Clădirea este împodobită cu icoane şi pe exterior. De asemenea, există și o cruce pe acoperișul clădiri, iar în fiecare după-masă oamenii se strâng în interiorul clădirii.

Este de precizat şi că Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia a trimis de curând o circulară către toate mănăstirile și parohiile din județul Mureș în care afirmă că, deși nu mai are calitatea de preot, Cristian Pomohaci a continuat să mimeze preoția și să facă slujbe religioase în cele două locații.

De asemenea, instituție religioasă amintită a precizat că a formulat o plângere penală împotriva fostului preot, pe care-l acuză de port ilegal de uniformă și de practicarea fără drept a unei profesii reglementate.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite