Construcţia Maternităţii de 12 milioane de euro de la Timişoara, în grafic. Se cumpără şi echipamentul medical  FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările la maternitatea Spitalului Judeţean sunt în grafic FOTO CJ Timiş
Lucrările la maternitatea Spitalului Judeţean sunt în grafic FOTO CJ Timiş

Se lucrează în ritm alert la construcţia maternităţii Spitalului Judeţean din Timişoara. Investiţia se ridică la aproximativ 12 milioane de euro, printr-un proiect transfrontalier româno-ungar.

Noua maternitate se ridică în perimetrul Spitalului Judeţean din Timişoara, pe un teren de aproximativ 5.000 de metri pătraţi, lângă Casa Austria. Este unul dintre cele mai importante proiecte în domeniul sănătăţii, având în vedere că Maternitatea Bega funcţionează într-o clădire veche de 140 de ani. 

GALERIE FOTO CU NOUA MATERNITATE DIN TIMIŞOARA 
 

La clădirea viitoarei maternităţi s-a turnat deja placa peste etajul I şi stâlpii de susţinere aferenţi celui de-al doilea etaj, s-a realizat compartimentarea la demisol şi s-a început realizarea zidăriei exterioare pentru nivelul parter, lucrările fiind în grafic, a anunţat CJ Timiş. 
 

Începând de săptămâna viitoare vor demara lucrările la instalaţiile electrice, termice şi sanitare de la demisol. 

Antreprenorul şi-a asigurat forţa de muncă necesară pentru a respecta graficul lucrărilor întocmai. La mijlocul lunii august, este programată turnarea plăcii peste nivelul al II-lea al clădirii. 

”Amintim că suprafaţa construită a clădirii va fi de 6400 mp, iar cea utilă, de 5400 mp. Totodată, au fost depăşite un număr de provocări administrative care ţineau de Consiliul Judeţean, cum ar fi întocmirea documentaţiei de atribuire pentru licitarea lucrărilor suplimentare, mărirea devizului general pentru acestea, dispoziţii de şantier şi colaborarea cu Spitalul Judeţean. în prezent, rămânând în sarcina constructorului să continue lucrările în ritmul şi graficul stabilit prin contract”, au transmis cei de la CJ Timiş. 

Se lucrează la construcţia maternităţii de 12 milioane de euro fOTO CJ Timiş

FOTO CJ Timiş 

În ceea ce priveşte echipamentele medicale, procedura de achiziţie se află în desfăşurare, termenul de depunere a ofertelor s-a încheiat, iar în prezent, se evaluează ofertele depuse. În acelaşi timp, CJ Timiş a demarat procedura de consultare a pieţei pentru achiziţionarea mobilierului medical şi non-medical necesar noii Maternităţi. 

FOTO CJ Timiş 

Se lucrează la construcţia maternităţii de 12 milioane de euro fOTO CJ Timiş

Din punct de vedere al numărului de paturi, noua maternitate va fi identică structurii actuale de la clinica Bega, cu 126 de paturi.  

Unitatea spitalicească va costa 12 milioane de euro, în urma unui proiect european comun între Consiliul Judeţean Timiş şi Clinica de pediatrie din Szeged. 

Şi Primăria Timişoara are în plan să construiască o maternitate, pentru Spitalul Muncipal, pe un teren atribuit de primărie, în zona Blaşcovici.  


Vă mai recomandăm să citiţi:
 

FOTO Noua maternitate din Timişoara va costa 12 milioane de euro. Autorităţile au prezentat locul unde se construi spitalul

 

Se fac paşi înainte pentru noua maternitate din Timişoara. Va costa 12 milioane euro, finanţare pe proiect transfrontalier România-Ungaria

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite