Cod roșu de inundații în Timiș. O școală a fost evacuată și mai multe gospodării au fost afectate

0
Publicat:

Hidrologii din Vestul țării au emis luni dimineața un cod roșu de inundații pe râul Bega, în județul Timiș. La scurt timp după emiterea avertizării, o școală a fost evacuată, iar cinci gospodării au fost inundate.

Râul Bega este sub o avertizare de inundație de cod roșu FOTO Arhivă
Râul Bega este sub o avertizare de inundație de cod roșu FOTO Arhivă

„În urma precipitațiilor abundente înregistrate în ultimele 3 zile pe întreg spațiul hidrografic Banat și căzute peste stratul de zăpadă deja existent, s-au produs creșteri de debite și niveluri pe toate cursurile de apă, cu depășiri ale cotelor de apărare. În această dimineață, a fost emis un cod roșu de inundații pe râul Bega, la stația hidrometrică Făget.  Conform regulamentului de exploatare a nodului hidrotehnic Coștei, ABA Banat a închis stăvilarul pentru a nu mai primi un aport de apă suplimentar de pe râul Timiș pe râul Bega”, a anunțat Administrația Bazinală de Apă Banat.

La rândul său, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș a anunțat că în urma avertizării au fost luate următoarele măsuri: pentru populația din zonele vizate a fost transmis mesaj RO Alert de avertizare; începând cu ora 06:45 a fost activată Grupa operativă; s-a dispus creșterea capacității operaționale la nivelul Detașamentului de Pompieri Lugoj; înștiințarea localităților vizate pentru punerea în aplicare a măsurilor proprii prevăzute în astfel de situații de urgență; planificarea ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Lugoj și Stației Făget au fost solicitați să intervină, în această dimineață, pentru: evacuarea apei din 5 gospodării în comuna Răchita și 1 din orașul Făget; degajarea apei de pe drumul DJ 609 Cladova – Dubești”, a anunțat ISU Timiș.

Ulterior, pompierii au anunțat că în urma creșterii debitelor de apă, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis evacuarea Școlii Gimnaziale Răchita, în care învață 65 de copii.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite