Centura de ocolire Timișoara-Vest care va închide inelul din jurul orașului, licitație pentru găsirea unui constructor

0
Publicat:

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a obținut avizul de la Agenția pentru Protecția Mediului Timiș pentru proiectul de infrastructură rutieră “Varianta de Ocolire Timișoara Vest”.

Centura Timișoara-Vest
Centura Timișoara-Vest

Centura de ocolire Timișoara-Vest, care va închide practic inelul din jurul capitalei Banatului, poate intra în licitație pentru găsirea unui constructor. Ultimul impediment a fost obținerea avizului de mediu.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat, miercuri, 27 decembrie 2023, că a de la Agenția pentru Protecția Mediului Timiș a emis acordul de mediu nr. 12/22.12.2023 pentru proiectul de infrastructură rutieră: “Varianta de Ocolire Timișoara Vest”, propus a fi amplasat în municipiul Timișoara, comunele Sânmihaiu Român și Săcălaz, intravilan și extravilan, județul Timiș.

„Proiectul a parcurs procedura de evaluare a impactului asupra mediului, se desfășoară preponderent în terenuri agricole și zone industriale sau comerciale, traversând totodată și râul Bega. Realizarea proiectului nu va afecta terenuri naturale cu valoare ecologică ridicată sau zone cu areale naturale ce pot reprezenta habitat pentru diverse specii”, a transmis APM Timiș.

Centura Vest Timişoara

Centura Vest va avea 14 kilometri

Centura Vest va avea aproximativ 14 kilometri şi traversează unităţile administrativ teritoriale Timişoara, Săcălaz şi Utvin. Prin proiect se propune realizarea unei variante ocolitoare cu două benzi pe sens.

Centura Timișoara-Vest va începe de la ieşirea spre Utvin (de pe centura Timișoara-Sud, aflată acum în construcție) și ține până la intrarea pe Calea Aradului, la Mahle România (unde începe centura Timișoara-Nord). 

Sunt prevăzute patru noduri rutiere: la intersecţia cu DN 69 (Timişoara – Arad) şi centura de ocolire Timişoara Nord, la conexiunile cu DN 6 (Timişoara – Cenad), cu DN 59A (Timişoara – Jimbolia) şi cu Timişoara printr-un drum de legătură. 

Valoarea estimată pentru construcția șoselei de centură Timișoara- Vest (finanțată prin fonduri europene nerambursabile) este de 2,28 miliarde de lei. După semnarea contractului, antreprenorul va avea la dispoziție 30 de luni (șase luni proiectare și 24 de luni execuție) pentru finalizarea lucrărilor.

În momentul de faţă, Centura Nord Timişoara este realizată integral, iar Centura Sud trebuie să fie terminată până în vara anului 2024.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite