A fost ales traseul pentru centura Timişoara-Vest. Drumul care închide inelul va trece prin Săcălaz şi Utvin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Harta viitoarei centuri Timişoara-Vest
Harta viitoarei centuri Timişoara-Vest

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a anunat că în cadrul şedinţei Comisiei Tehnico-Economice a CNAIR a fost avizată varianta de traseu (din cele patru propuse iniţial) pentru şoseaua de centură Timişoara-Vest.

Varianta de traseu avizată în luna noiembrie are o lungime de aproximativ 14 kilometri şi traversează unităţile administrativ teritoriale Timişoara, Săcălaz şi Utvin. Sunt prevăzute patru noduri rutiere: la intersecţia cu DN 69 (Timişoara – Arad) şi centura de ocolire Timişoara Nord, la conexiunile cu DN 6 (Timişoara – Cenad), cu DN 59A (Timişoara – Jimbolia) şi cu Timişoara printr-un drum de legătură. 

Proiectul are ca scop construirea unei variante de ocolire a oraşului din zona intersecţiei DN 69 (Timişoara – Arad), cu DJ 591 (unde se va lega cu varianta de ocolire Timişoara Sud, acum în construcţie), ce va înconjura oraşul prin vest, rezultând astfel închiderea inelului de centură a Timişoarei.

De asemenea, drumul va avea nouă poduri şi pasaje. 

În perioada următoare, vor avea loc şi alte studii necesare pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate, contractul fiind derulat de Search Corporation, valoarea contractului fiind de 3.658.195 lei (fără TVA), termenul de predare fiind ianuarie 2022.           

Harta centura Timişoara-Vest

Vă mai recomandăm:

Sorin Grindeanu, noul ministru al Transporturilor, pe şantierul Centurii Timişoara-Sud: Terminaţi această lucrare când trebuie şi vă ofer o sticlă de vin

Elaborarea studiului de fezabilitate pentru Centura Timişoara Vest. Ministrul Cătălin Drulă vrea două benzi pe sens

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite