Cel mai mare hub logistic din România destinat produselor agricole a fost inaugurat lângă Timişoara: Capacitatea totală de depozitare de 170.000 tone

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hubul logistic de la Carani
Hubul logistic de la Carani

Sifi Tm Agro a inaugurat la Carani cel mai mare hub logistic destinat produselor agricole din România, în urma unui program de investiţii derulat în ultimii ani.

Silozul Carani, situat strategic în una din cele mai importante zone agricole din ţară, foarte aproape de Timişoara, dar şi de Autostrada Vestului, va deveni cel mai mare hub logistic agricol din ţară, cu o capacitate de recepţie/livrare de 5.000 tone zilnic şi cu o capacitate totală de depozitare de 170.000 de tone. 

Investiţia beneficiază, de asemenea, de o infrastructură feroviară, dispusă la linia electrificată ceea ce permite accesul la cel mai bun tarif de transport feroviar din zona de Vest.

Într-un an de zile, hub-ul logistic va deveni cel mai mare depozitar independent de cereale din România, cu un rulaj programat de peste 200.000 de tone.

“Siloz Carani dispune de o capacitate de recepţie/livrare de 5.000 tone pe zi fiind dotat cu un laborator de analize certificat. Capacitatea totală de depozitare de 170.000 tone în celule metalice şi din beton, dar şi experienţa vastă a personalului, precum şi infrastructura feroviară constituie atuuri importante în ceea ce priveşte serviciile oferite de Siloz Carani. Avem capacitatea de a încărca o garnitură de tren completă în 24 de ore, indiferent de condiţiile atmosferice şi de a asigura manevra vagoanelor prin partida proprie. Astăzi, Siloz Carani este în plin proces de redefinire a rolului lui în piaţa de cereale din zona Banatului. Noul mod de abordare a businessului de depozitare a cerealelor implică redefinirea tuturor proceselor interne adăugând experienţei acumulate dimensiunea dialogului permanent cu clienţii”, a declarat Dan Dolghin, director general la Sifi Tm Agro. 

Hub Carani

Obiectivul investitorilor este de a transforma silozul din Carani într-un hub agrobusiness prin reunirea, în acelaşi spaţiu, a tuturor funcţiilor implicate în domeniul tradingului de cereale: producători, distribuitori, furnizori de materiale şi servicii logistice şi cumpărători de produse agricole.
 

Despre Siloz Carani
 

Siloz Carani este rezultatul unui program ambiţios de dezvoltare a afacerilor în domeniul agricol, investitorii apreciind că potenţialul agriculturii româneşti este considerabil. 

Hub Carani

În prezent, investiţiile continua pentru a aduce în Siloz Carani cele mai noi sisteme de gestionare a calităţii produselor, de procesare a cerealelor intrate în depozitare şi de acordare a suportului logistic.


 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite