Cadoul primăriei pentru sărbătoarea Retimului: prelungirea contractului cu încă 25 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această perioadă societatea de salubritate din Timişoara sărbătoreşte 100 de ani de când în oraş se face curăţenie în mod organizat. Cadoul propus de primărie pentru Retim este prelungirea contractului cu 25 de ani. Propunerea vine cu trei ani înainte de expirarea actualului contract, în baza unei promisiuni SF: Timişoara va fi primul oraş în care toate deşeurile vor fi refolosite. 

Pe siteul Primăriei Timişoara a fost postat un proiecte de hotărâre prin care se propune modificare deciziei prin care s-a încheiat contractul cu Retim. Încheiat în 2004 pentru o perioadă de opt ani, contractul este încă în desfăşurare, fiind încă aproximativ trei ani până la expirarea lui. Cu toate acestea, Primăria Timişoara propune un proiect prin care viitorul Retimului să fie asigurat până în anul 2040. Executivul propune prelungirea contractului cu încă 25 de ani. Totul se face în baza unei promisiuni a Retimului că va investi 20 de milioane de euro într-o staţie de compostare care ar face din Timişoara primul oraş cu deşeuri zero. „Împreună cu Consiliul Local am început un proiect ambiţios, transformarea Timişoarei într-un timp relativ scurt, în primul oraş din România cu zero deşeuri. Pentru asta este necesară construirea unei staţii de compost cu fermentare uscată care să valorifice şi partea biodegradabilă, precum şi deşeurile verzi şi nămolul din staţia de epurare a Timişoarei”, a spus directorul Retim, Florin Cepănariu. 

Preţul gunoiului nu scade, dar nici nu creşte

Prin investiţia de 20 de milioane de euro, reprezentanţii Retim nu promit o scădere a costurilor gunoiului către populaţie, ca urmare a refolosirii lui. Directorul Retim susţine însă că preţurile nu vor creşte. „Prin edificarea acestei staţii în mod cert se vor păstra preţurile în limite rezonabile, reducându-se costurile de eliminare a deşeurilor într-un depozit ecologic”, a mai spus Cepănariu. Decizia finală le aparţine consilierilor locali, care vor decide dacă Timişoara poate fi transformată în primul oraş fără gunoaie şi prelungirea contractului se poate face. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite