Cadavrul unui tânăr despre care familia crede că a fost ucis, ţinut de mai bine de două luni în congelator la Medicină Legală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Ursu a fost găsit mort în 17 mai 2014, la locuinţa concubinei sale din Găeşti
Daniel Ursu a fost găsit mort în 17 mai 2014, la locuinţa concubinei sale din Găeşti

Familia lui Daniel Ursu, un tânăr din Timişoara care s-a sinucis la jumătatea lunii mai, la Găeşti, bănuieşte că tânărul a fost ucis şi a cerut o nouă autopsie a cadavrului. Expertiza nu se poate realiza până nu este finalizat primul raport de autopsie, care este în lucru de mai bine de două luni. În tot acest timp, cadavrul este ţinut într-un congelator la IML Timişoara.

Drama familiei Ursu a început în urmă cu aproximativ două luni, mai exact în 17 mai. Fraţii lui Daniel Ursu, un tânăr care locuia cu concubina sa şi cu părinţii acesteia la Găieşti, au primit un telefon prin care erau anunţaţi că fratele lor s-a sinucis, iar soacra lui a încercat fără succes să îl salveze. Plecaţi de urgenţă de la Timişoara la Găieşti, fraţii lui Daniel Ursu s-au confruntat cu o serie de date care i-au făcut să creadă că Daniel nu s-a sinucis, ci a fost ucis.

„Eu am vorbit toată săptămâna respectivă cu fratele meu şi era foarte fericit fiindcă îşi găsise de lucru la fabrica de frigidere din Găeşti. M-a rugat să îi găsesc pe viitor ceva de lucru în Anglia şi i-am spus să aştepte până în toamnă pentru că am ceva de lucru sigur pentru el. Era foarte bine dispus. Nu cred că fratele meu s-a sinucis. Aşa cum susţine concubina lui şi familia ei. Îmi cunoşteam foarte bine fratele”, a declarat Samuel Ursu, fratele tânărului decedat.

Tocmai din cauza suspiciunilor aduse, după ce au adus cadavrul la Timişoara, fraţii lui Daniel Ursu au cerut o nouă autopsie, dar aceasta nu s-a realizat nici acum. În tot acest timp, de mai bine de două luni, cadavrul este ţinut congelat la Institutul de Medicină Legală din Timişoara. „Avem un astfel de cadavru care stă cam de mult la noi. Ni s-a spus că a fost autopsiat la Târgovişte şi familia a solicitat reautopsierea cazului. Această reautopsiere trebuie solicitată acelei instituţii care a dispus efectuarea primei autopsii. Până în prezent nu avem nicio adresă oficială de la Poliţie sau Parchet”, a spus şeful IML Timişoara, Alexandra Enache.

Familia a solicitat reautopsierea la Parchetul Judecătoriei Timişoara. Neavând competenţă, procurorii timişoreni au transmis cererea la Dâmboviţa. Nici de acolo nu a venit, însă, un răspuns. Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, procurorul Camelia Matei, a declarat că nu se poate face reautopsierea cadavralui până nu se finalizează raportul primei expertize, care este încă în lucru la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici din Bucureşti. „S-au trimis probele la Bucureşti pentru examenul histopatologic, o analiză toxicologică a organelor interne. Se aşteaptă rezultatul dela Bucureşti pentru a se întocmi raportul final”, a explicat Camelia Matei.

Contactat telefonic, psihologul criminalist Tudorel Butoi a spus că termenul în care se realizează raportul la Bucureşti este unul rezonabil, fiind foarte multe cazuri în lucru. „Aceste analize de fineţe durează pentru faptul că fiecare om zice că speţa lui este unică. Cei de la Medicină Legală au fel de fel de speţe cărora trebuie să le dea atenţie. Se aşteaptă şi câte patru, cinci, şase luni. Dacă se obţine aprobare pentru o a doua expertiză e nevoie de o încheiere a instanţei. Ferească Dumnezeu să nu mai dureze vreo două-trei luni”, a explicat Tudorel Butoi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite