BMW nu vine în Banat. Premierul a negat posibilitatea dechiderii unei fabrici a constructorului german în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numele companiei din industria auto care va veni în România nu este BMW. FOTO: Arhivă
Numele companiei din industria auto care va veni în România nu este BMW. FOTO: Arhivă

Săptămâna trecută, Victor Ponta a declarat că una dintre marile companii din industria auto germană va deschide o fabrică în România. Zvonurile apărute toamna trecută, privind un ipotetic interes al BMW pentru terenuri în zona Lugoj, s-au dovedit a fi neadevărate. Varianta a fost negată acum de premier.

Acesta nu a dezvăluit numele producătorului german care se pregăteşte să vină în România, însă a ţinut să precizeze că nu este BMW . "Sincer să fiu, mi-a părut chiar rău că am apucat să spun acel lucru. Noi nu avem un memorandum cu BMW", a spus Ponta la Antena 3.

"Zilele trecute, în şedinţa de guvern, pe lista confidenţială pentru că aşa a fost înţelegerea, am aprobat un memorandum de înţelegere cu una din cele mai mari şi mai prestigioase companii din Germania, care va deschide o fabrică în România. Nu ştiu dacă e cea mai mare, dar poate că e una din cele mai faimoase. Înţelegerea dintre noi este să anunţăm împreună acest lucru", a spus Ponta săptămâna trecută.

Anunţul lui Ponta a readus în actualitate un episod petrecut anul trecut la Lugoj, relatat de redesteptarea.ro, când un consilier local al PNL, Albin Gaidoş a lansat zvonul că BMW se interesează să deschidă o fabrică la Lugoj. "Din surse neverificate încă, am aflat că producătorul bavarez BMW s-a arătat interesat de construirea unei fabrici la Lugoj. Pentru aceasta ar avea nevoie de 100 de hectare de teren, iar noi ar trebui deja să ne orientăm spre aceste aspecte", spunea la aceea vreme Gaidoş. Primarul Lugojului, Francisc Boldea, a confirmat atunci cele spuse de consilier, însă nu a dorit să ofere detalii, spunând că nu există ofertă concretă.

"Nici vorbă să vină BMW la noi. Şi dacă ar veni o fabrică atât de mare, n-am putea să le asigurăm forţa de muncă, avem un şomaj de doar 1,8 la sută aici", a spus primarul Lugojului acum câteva zile. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite