Autostrada Lugoj-Timişoara, deschisă de Crăciun. Reprezentanţii constructorilor susţin că se va putea circula de miercuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările la autostradă sunt gata cu şapte luni înainte de termen
Lucrările la autostradă sunt gata cu şapte luni înainte de termen

Conform unui reprezentant al contructorului, în proporţie de 80 la sută, pe acest lot al Autostrăzii Vestului, se va putea circula de miercuri.

Zvonurile conform cărora lotul doi al autostrăzii Timişoara-Lugoj se deschide marţi, lansate chiar de Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, nu s-au adeverit. Un reprezentant al contructorului susţine însă că în proporţie de 80 la sută, pe acest lot al Autostrăzii Vestului se va putea circula de miercuri.

Lucările la autostradă s-au încheiat cu şapte luni înainte de termen, iar pe 10 decembrie, Dan Marian Costescu, minstrul Transporturilor, a şi făcut o vizită, alături de oficialităţile locale. 
 

Chiar dacă termenul de predare este 10 iunie 2016, autostrada era finalizată, la vizita ministrului, în proporţie de 99,48 la sută. Atunci s-a afirmat că urmează să se deschidă în preajma Crăciunului.

Consorţiul Tirena Scavi - Societa Italiana per Condotte D’Acqua, câştigătorul licitaţiei pentru realizarea autostrăzii Timişoara-Lugoj, lotul 2, s-a apucat de lucru în martie 2014. 

Acest lot are 25,6 kilometri, nouă poduri, 12 pasaje, două spaţii de servicii, două parcări şi un nod rutier la Topolovăţul Mare.

Şi la primul lot al autostrăzii Timişoara-Lugoj, de zece kilometri, s-a lucrat exemplat. Spedition UMB - Tehnostrade - Carena SpA Impresa di Construzioni au terminat lucrările în octombrie 2012, cu şase luni înainte de termen.

Lotul 2 al autostrăzii Timişoara-Lugoj va fi legat de lotul I Timişoara-Lugoj şi de primul lot al autostrăzii Lugoj - Deva. O bucată de drum, între Şanoviţa şi Balinţ, de zece kilometri, este finalizat, dar stă nefolosită pentru că nu exista o posibilitate de urcare pe acea porţiune de autostradă.

Valoarea contractului pentru proiectarea şi construcţia lotului 2 de autostradă este de 94,7 milioane de euro. Finanţarea este asigurată din fonduri europene (85%) şi bani de de la bugetul de stat (15%).

Autostrada Timişoara-Lugoj face parte din culoarul IV pan-european de transport, care face legătura cu ţările Uniunii Europene. 

Citiţi şi:

VIDEO Autostrada Timişoara-Lugoj se deschide de Crăciun. Drumul leagă România de capitalele vest-europene


FOTO Cum arată frontiera cu Ungaria de pe Autostrada Vestului. Imagini din singurul loc în care poţi ajunge din România în Occident pe autostradă

FOTO Autostradă pe drum de pământ. Imagini inedite cu lucrările de la şoseaua rapidă Timişoara-Lugoj, lotul 2

CNADNR a atribuit construcţia lotului 2 din Autostrada Timişoara-Lugoj unei asocieri italiene. Costă 95 de milioane de euro fără TVA


S-a deschis circulaţia pe primul tronson de autostradă Timişoara – Lugoj, terminat cu 6 luni înainte de termen

Primul lot din Autostrada Lugoj – Deva ar putea fi folosit în sfârşit pe toată lungimea
 

FOTO Autostrada Arad-Timişoara, inaugurată a doua oară. Cum arată drumul de 4,3 milioane de euro pe kilometru

Ambiţia sârbilor, noua autostradă: Belgrad-Panciova-Vârşeţ-Timişoara

VIDEO Imagini din avion cu şantierul autostrăzii Vestului. Drumul rapid care va lega România de Ungaria

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite