A început pitorescul festival de etno-folk-rock-manele, de pe malul râului Timiş FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima ediţie Câta Festival organizat în comuna Şag, pe malul Timişului, a demarat joi seara. Locaţia se află la 11 kilometri de Timişoara, după podul de cale ferată.

Locaţia aleasă pentru Câta Festival, la Şag, pe malul râului Timiş, departe de zonele locuite, se dovedeşte perfectă pentru un festival. Organizatorii, La Căpiţe şi Asociaţia Culturală Aăuleu, au pus la cale un festival cum nu s-a mai văzut pe la noi. Se dvrea un festival de folk mai aparte, în care se regăsesc subgenuri precum etno-rock, etno-pop, etno-psihedelic, turbo-folk, proto-manele şi neo-manele. 

În prima seară, pe scenă au concertat Domino din Sibiu, care cântă erno-rock, veteranii rockeri timişoreni de la Survolaj şi head-linerii Baba Zula din Turcia, adepţii genului psihedelic. 

A doua zi, vineri, vin sârbii de la Pero Defformero, care cântă turbo-folk. Urmează neo-manelarii Impex şi apoi Subcarpaţi, o trupă care va atrage multă lume la Şag. 

În ultima zi, va putea fi ascultat Rodion G.A., tatăl muzicii electronice româneşti, bulgarii de la Kottarshky&The Rain Dogs, iar în final, cireaşa de pe tort, Nelu Vlad şi formaţia Azur. Este considerată prima formaţie care a tratat maneaua lăutărească în manieră pop.

image

După ce se încheie concertele de pe scenă, are loc un foc de tabără unde, în loc de DJ-i, sunt concerte live. Prima seră a fost rezervată pentru Artan şi „Suedezu” de la Partizan, în a doua va cânta Călin Pop, solistul trupei Celelalte Cuvinte, iar în ultima seară vin Berti Barbera şi Nicu Patoi.

image

Cei care aleg să meargă la Şag cu bicicletele au intrare liberă. Pentru cei care ajung motorizaţi pe malul Timişului, biletul pentru o seară costă 35 de lei, iar abonamentul pentru festival 75 de lei. Tot pe gratis, pe bază de buletin, intra şi locuitorii din Şag.

image

Citiţi şi:
 

Proto-manele, neo-manele, manele-rock, etno-psihedelic, turbo-folk, noua hipstereală în România

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite