A început cel mai dulce festival. Lubeniţa de Gottlob e vedeta săptămânii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recolta de peste 20.000 de tone de lubeniţă din Gottlob va fi celebrată. Cei care doresc să afle cât de bună este lubeniţa de Gottlob vor avea surpriza să nu plătească niciun ban pentru asta.

Lubeniţa de la Gottlob a devenit deja unul din brandurile reprezentative ale agriculturii bănăţene şi a dus la organizarea unui festival anual în localitatea aflată la 50 de kilometri de Timişoara. Ajuns la ediţia a III-a, Festivalul lubeniţei de la Gottlob se desfăşoară în perioada 15-16 august, când comuna îmbracă haine de sărbătoare.

Să vină toţi timişorenii să vadă şi să facă comparaţie cât de bună este lubeniţa de la Gottlob. Pot cumpăra lubeniţe la preţuri foarte mici, dar producătorii le vor oferi chiar şi pe gratis. Nimeni nu se gândeşte să se îmbogăţească după festival. Important este ca oamenii să guste lubeniţa de Gottlob”, a declarat Gheorghe Nastor, primarul din Gottlob.



GALERIE FOTO 1


Rezultate excelente

Anul acesta, 20 de producători de lubeniţă din Gottlob îşi expun marfa pe tarabele amenajate în zona stadionului din localitate. Primăria din Gottlob a accesat fonduri printr-un proiect transfrontalier, împreună cu oficialităţile din Ujszentivan, Ungaria, pentru amenajare de standuri. „Este un proiect transfrontalier Ungaria - România, din care noi avem 80.000 de euro, iar maghiarii 20.000 de euro. Pe lângă invitaţii de la Ujszentivan, vin şi cei de la Novi Knejevac, din Serbia. Avem relaţii foarte bune cu ambele localităţi”, a mai spus Nastor. Gottlobenii se pot lăuda cu un an prolific, având în vedere că şi vremea a fost alături de ei. Recolta din această vară se ridică la peste 20.000 de tone de lubeniţă. Aproape fiecare casă din comună se poate lăuda măcar cu o parcelă de lubeniţă.



GALERIE FOTO 2

Sunt din ce în ce mai mulţi oameni în Gottlob care se apucă de afaceri cu lubeniţă. Tot a doua casă are o parcelă. Numărul lor este în creştere de la an la an datorită rezultatelor excelente”, a mai afirmat primarul din Gottlob. Evenimentele au început aseară, cu alaiul condus de fanfară şi animat de majorete, care a avut ca punct terminus noua sală de festivităţi construită în acest an pentru festival.

Spectacole dulci

După parada modei prezentată de copiii de grădiniţă, au urmat o serie de dansuri moderne şi tradiţionale cu „Florile Gottlobului” şi „Doina Gottlobului”. Cel mai aşteptat moment artistic al serii de ieri a fost oferit de cântăreţul bănăţean Tinu Vereşezan. Astăzi, de la ora 19.00, cântă trupa de country Bistriţa Bulls, iar apoi vor urca pe scenă Tamburaşii de la Novi Sad. În aceste zile nu lipsesc nici evenimentele sportive, fiind organizate turnee de fotbal şi de tenis de câmp.

image
image
image
image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite