Târgu-Mureş:7 Noiembrie şi Mureşeni, cartierele-pericol
0
Operaţiunea „Tunetul” a poliţiei a mobilizat efective suplimentare, spre a prinde infractorii recent reveniţi în ţară. Printre cele mai profitabile şi tentante sunt autoturismele, fiind cu precădere vizate maşinile înmatriculate în alte judeţe
În numai o săptămână, poliţiştii mureşeni au reuşit să prindă un număr dublu de infractori, faţă de media perioadelor anterioare. Este vorba, potrivit comandantului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş, Nicolae Căbulea, de 27 de persoane, care aveau deja condamnări penale, au fost prinse în urma unor acţiuni mai vechi sau arestate pe loc, pentru infracţiuni de jaf, furt sau violenţe.
“Ne situăm în cadrul acţiunii naţionale Tunetul, demarate cu două săptămâni în urmă, noi angajând forţe suplimentare. Sper ca munca poliţiştilor să nu fie în zadar, ei arestând şi justiţia eliberându-i pe infractori”, a declarat Nicolae Căbulea. Şeful IJP Mureş pune explozia infracţionalităţii tocmai pe seama existenţei prea multor infractori în stare de libertate, pe de altă parte existând infracrori care s-au reintors în ţară în ultima vreme. De menţionat că cele mai mute infracţiuni se situează în zona jafurilor şi a furturilor
Record la hoţii din autotutisme
În ce priveşte Târgu Mureşul, zonele cele mai frecventate de hoţii din autoturisme sunt cartierele 7 Noiembrie, Mureşeni, zona centrală şi Platoul Corneşti.
Pe de altă parte, comisar de politie Livia Popa, purtător de cuvânt al IPJ Mureş, străzile cu cel mai ridicat risc pentru şoferii care îşi lasă bunuri de valoare în autoturism sunt Păcii, Libertăţii şi Aleea Carpaţi. „În ultima perioadă, în Târgu-Mureş au avut loc 30 de furturi din autoturisme, majoritatea păgubiţilor fiind din alte oraşe. Hoţii au o predilecţie pentru genţi şi portmonee cu bani, cu 10 cazuri înregistrate, urmează radiocasetofoanele detaşabile, detectoarele de radar şi GPS-urile dar şi laptopu-urile”, a exemplificat Livia Popa.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Mureş, toate furturile au avut vizat bunuri lăsate sau uitate la vedere, în maşină, celşee mai frecvente fiind genţile, bunuri diverse, portmonee sau bani în 10 cazuri, radiocasetofoane detaşabile în şase cazuri, detectoare de radar şi GPS-uri în patru dintre cazuri şi laptoruri în trei cazuri.
„Majoritatea celor care au căzut în capcanele hoţilor sunt domiciliaţi în alte judeţe, vin în vizită, în interes de afaceri sau se află în tranzit. În acest sens, atragem atenţia atât celor care ne viziteaza judetul dar şi mureşenilor care se deplasează în alte judeţe cu privire la faptul că autoturismele cu numere de înmatriculare străine de judeţul în care se află, sunt mai tentante pentru hoţi”, a declarat Livia Popa.