Târgu-Mureş: UPDATE Steagul secuiesc arborat în continuare pe clădirea primăriei Sovata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steagul secuiesc este arborat de trei zile pe clădirea primărieie din Sovata, iar autorităţile locale nu au nici o reacţie. Mai mult, nici Prefectura Mureş nu a intervenit în acest caz de frica unei tragedii.

Drapelul secuiesc a fost arborat pe sediul Primărieie din Sovata de un localnic, Toth Ferenc de 50 de ani. Acesta s-a prezentat marţi la sediul instituţiei cu un ciocan şi două cuie şi a arborat steagul, păzindu-l apoi cu o secure.

Cu toate că poliţiştii s-au autosesizat de caz şi i-au întocmit individului dosar penal pentru încălcarea Ordonanţei nr.31/2002 privind  interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob, steagul a rămas în continuare arborat pe primărie.

Primarul este plecat într-o delegaţie oficială în Franţa şi se întoarce abia marţi. Noi nu avem autoritatea să luăm steagul jos”, a spus Domokos Andras, secretarul primărei Sovata.

Prefectura nu intervine

Potrivit subprefectului Barczi Gyozo steagul va fi dat jos în momentul în care se vor linişti apele. „Încercăm să evităm o tragedie. Trebuie să înţelegeţi că e un subiect foarte sensibil, iar o intervenţie în forţă mi se pare deplasată din moment ce acest om suferă de o anumită boală. Steagul nu e arborat pe frontispiciul oficial al primăriei, deci nu cred că se poate interpreta ca o lezare a simbolurilor naţional”, a precizat subprefectul. 

Legături cu Garda Maghiară

Potrivit unor surse, bărbatul respectiv este membru în Garda Maghiară şi a mai cauzat incidente neplăcute autorităţilor locale.  „Are probleme psihice, a mai vorbit urât cu primarul şi a mai trimis multe scrisori anonime către instituţie”, a mai spus secretarul. Potrivit acestuia, cazul se află în atenţia procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighişoara, iar bărbatul este cercetat în stare de libertate.

Pentru ultimele noutăţi din Târgu-Mureş, click pe poza de mai jos

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite