Târgu-Mureş: Surprize pentru copii de 1 Iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe Platoul Corneşti va fi inaugurată Poiana Poveştilor, special de Ziua Copiilor. Micuţii vor avea parte de distracţie şi concursuri în Cetatea Medievală, de drumeţii cu Trenuleţul Thomas şi de căsuţe din poveşti 

Cei mici si nu numai, vor avea parte, de Ziua Internaţională a Copiilor, de o adevărată sărbătoare a poveştilor, jocurilor din copilărie, baloanelor şi dulciurilor. Nenumărate surprize îi aşteaptă pe copii la Platoul Corneşti. „De 1 Iunie vom inaugura Poiana Poveştilor. Este vorba de căsuţe din poveşti şi de cunoscutul lac cu nuferi. Toţi copii se vor bucura de concursuri şi de o mini-pistă de alergare pentru copiii de până în patru ani”, a declarat Mircea Moldovan, reprezentant al Primăriei.

Din întregul peisaj nu vor lipsi figurinele în mărime naturală a celebrelor personaje din poveşti Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici sau Prinţul şi Prinţesa. „Figurinele sunt confecţionate din hârtie şi textile. A fost o muncă laborioasă dar totul s-a făcut pentru bucuria celor mici, pentru un zâmbet şi puţină culoare. Poveştile vor fi redate radiofonic, iar cei mici se vor putea aşeza pe băncuţe să asculte”, a declarat Mana Bucur, artist plastic.

Trenuleţul “Thomas”, pe şine de Ziua Copiilor

Trenuleţul de agrement “Thomas” va circula de 1 Iunie pe şina de pe Platoul Corneşti, spre deliciul celor mici. Realizat după modelul celebrului personaj din desenele animate, trenuleţul este alcătuit din locomotivă şi trei vagoane şi circulă pe un traseu pitoresc, amenajat în preajma Grădinii Zoologice.
Copii se vor putea distra şi în Parcul Copiilor de lângă Cetatea Medievală unde, la orele amiezii, vor fi organizate concursuri cu premii, spectacol de dans, pictură pe faţă şi divertisment cu clovni. Manifestarea, organizată de Baumax şi Fundaţia Alături de Voi, va începe la ora 12.00 şi va dura patru ore.
Elevii Liceului de Artă din Târgu-Mureş vor cinsti Ziua Copilului printr-o expoziţie de pictură. Vernisajul expoziţiei de pictură va avea loc în spaţiul expoziţional al Uniunii Artistilor Plastici, din incinta Palatului Culturii din Târgu-Mureş. Cu această ocazie, elevii Liceului de Artă îşi vor expune lucrări dedicate acestei sărbători.
Autobuzul bucuriei sau Happy Bus va circula de 1 Iunie. Deşi programul autobuzului este valabil doar pe durata weekend-urilor, micuţii se vor putea bucura de o plimbare mai specială şi de Ziua Copiilor. Autobuzul va poposi şi pe Platoul Corneşti, astfel încât toţi copii să poată ajunge uşor la Grădina Zoologică, parcul de copii şi Poiana Poveştilor.  

Târgu-MureşPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite