GALERIE FOTO Florile sunt la mare căutare în Piaţa Trandafirilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aglomeraţie mare la flori în Piaţa Trandafirilor
Aglomeraţie mare la flori în Piaţa Trandafirilor

Ziua de 8 Martie se apropie cu paşi repezi, astfel că mureşenii au luat cu asalt florăriile şi tarabele unde pot găsi buchetul potrivit pentru parteneră, mamă, soră ori pentru colegele de servici. Spre deosebire de săptămâna trecută, când comercianţii au rămas cu multe mărţişoare nevândute, florile se dau ca pâinea caldă, astfel că 8 Martie va aduce profit în buzunarele vânzătorilor.

Evident, cel mai popular loc din oraş pentru cumpărăturile de 8 Martie este târgul de flori şi mărţişoare din Piaţa Trandafirilor. Aflându-se în inima Târgu-Mureşului, târgul atrage mii de potenţiali clienţi zilnic.

Comercianţii sunt mulţumiţi de vânzări, în ciuda faptului că în anii trecuţi ”afacerile mergeau parcă mai bine”. ”Am avut vânzări bune, nu mă plâng. Cel mai bine s-au dat trandafirii şi ghioceii, dar aşa e an de an. Unii cumpără ceva simbolic, alţii sunt dispuşi să plătească mai mult pentru flori de calitate. Totuşi, lumea nu mai cumpără flori cum o făcea înainte. Cel mai bun an pentru noi a fost 2010, iar de atunci profitul scade an de an”, ne-a mărturisit Florin Pop, comerciant.


Pe lângă ghiocei, care pot fi cumpăraţi cu 1 leu bucheţelul, cele mai achiziţionate flori de către mureşeni sunt trandafirii (cu preţuri între 5 şi 7 lei firul) şi lalelele, ce costă 3-4 lei firul. Florile pot fi cumpărate şi la ghiveci, dar în cazul acesta ajung să coste între 30 şi 50 de lei, în funcţie de specie. La tarabe se mai găsesc, încă, mărţişoare şi felicitări cu fir roşu şi alb, semn că vânzările de 1 Martie n-au mers chiar atât de bine, însă cu unul sau doi lei în plus, mureşenii pot adăuga un cadou simbolic şi discret la buchetul de flori dăruit celei dragi.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite