Chirurg  în medicina cardiovasculară, cercetat pentru luare de mită: condiţiona realizarea operaţiilor la copii de plata unor sume de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chirurgul Matei Marius Liviu, de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant, din Târgu-Mureş, este cercetat pentru că ar fi condiţionat realizarea actului medical, respectiv operaţii asupra unor pacienţi, în special minori, de primirea, în mai multe rânduri, a unor sume de bani.

„Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Mureş, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş desfăşoară un complex de măsuri operative pentru probarea activităţii infracţionale a lui M.M.L., medic în cadrul unei unităţi medicale din Târgu Mureş, cercetat pentru săvârşirea unor fapte de corupţie”, se arată într-un comunicat al instituţiei. 

Astăzi, 30 ianuarie 2017, se realizează 5 percheziţii domiciliare şi la sediul unităţii medicale în care îşi desfăşoară activitatea medicul. Conform sursei citate, M.M.L., medic specialist în chirurgie cardiovasculară, a condiţionat realizarea actului medical, respectiv operaţii asupra unor pacienţi, în special minori, de primirea, în mai multe rânduri, a unor sume de bani. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor situaţiilor de natură infracţională, a valorii foloaselor materiale obţinute astfel, precum şi identificarea şi audierea martorilor în cauză. În funcţie de evoluţia cercetărilor, vom reveni cu detalii.

Alături de ofiţerii S.J.A. Mureş, la percheziţii participă lucrători ai Serviciilor Judeţene Anticorupţie Alba, Cluj, Covasna şi Harghita, precum şi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mureş.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite