Ceremonie de repatriere a soldaţilor, la Cazarma Batalionului Operaţii Speciale „Vulturii” din Târgu-Mureş

0
0

Zece militari din grupul românesc de Operaţii Speciale au fost marţi decoraţi, la repatrierea lor din Afganistan. Timp de şase luni, soldaţii au executat misiuni de asistenţă militară în sprijinul forţelor de securitate afgane în mai multe locaţii ale teatrului de operaţii.

UPDATE: Cei zece militari, care s-au evidenţiat pe timpul îndeplinirii misiunilor în teatrul de operaţii Afganistan, au primit distincţiile Emblema de Onoare a Statului Major General, Emblema de Merit în Slujba Păcii clasa a II-a şi Emblema de Onoare a Informaţiilor pentru Apărare.

Şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, a participat marţi, 22 martie, de la ora 11.00, la ceremonia de repatriere din misiune a Grupului românesc de operaţii speciale (ROU SOAG 2), desfăşurată la sediul Batalionului Operaţii Speciale „Vulturii”, din Tîrgu Mureş.

 „Activitatea se va desfăşura în prezenţa şefului Statului Major General, domnul general dr. Nicolae-Ionel Ciucă, a reprezentanţilor autorităţilor publice locale şi militari din structurile similare ale armatei americane. Timp de aproape şase luni, militarii Grupului românesc de operaţii speciale au executat misiuni de asistenţă militară în sprijinul forţelor de securitate afgane, în mai multe locaţii din partea de est şi de sud a Afganistanului. Prezenţa detaşamentelor româneşti de operaţii speciale în Afganistan datează din aprilie 2006. Pentru modul în care militarii acestor subunităţi şi-au îndeplinit misiunile au fost recompensaţi cu numeroase medalii naţionale şi internaţionale”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al Garnizoanei Târgu-Mureş.

Târgu-Mureş


Ultimele știri
Cele mai citite