BAC 2013 Rezultate parţiale Mureş. Extaz şi agonie la avizierele liceelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele parţiale pot fi găsite pe portalul bacalaureat.edu.ro. Rezultatele finale vor fi publicate pe edu.ro pe 12 iulie.

În Mureş au promovat 54,69% din elevi după centralizarea preliminară a datelor, la ora 21.30. Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2013 vor fi afişate mâine la şcoli, iar vineri, 12 iulie, pe edu.ro

S-au afişat rezultatele examenului de Bacalaureat 2013. Topul liceelor din Târgu-Mureş ca şi grad de promovabilitate este compus din Colegiul Naţional "Unirea" aflat pe locul întâi, cu o rată de promovare de 100%, secondat de Colegiul Naţional "Alexandru Papiu Ilarian" şi de Liceul "Bolay Farkas" situat pe locul trei.

Sute de absolvenţi, care au trecut prin focul examenului maturităţii, au aşteptat cu sufletul la gură afişarea rezultatelor la avizierele liceelor.  La Colegiul Naţional "Unirea" a fost sărbătoare. Toţi elevii înscrişi la Bac au promovat examenul.

"M-am descucat foarte bine. Am luat media 9,75.  Chiar mă bucur foarte mult, pentru că am muncit pentru acest Bacalaureat. Cel mai greu mi s-a părut examenul la Matematică. Am avut mari emoţii. În schimb la Biologie am luat 10. Dar pe total, subiectele au fost accesibile. Vreau să merg mai departe la medicnă." ne-a spus Adelina Maria Cormoş, absolventă a Colegiului Naţional "Unirea".

Au fost în schimb şi elevi mai puţin fericiţi de rezultat. Spre exemplu, Andrei, un absolvent al aceluiaşi Colegiu ne-a spus că va face contestaţie, deoarece nu este mulţumit de nota primită la Istorie.

"Am luat numai 7,30 la Istorie, deşi sunt convins că am făcut mai mult. Sunt nemulţumit de notă. Voi face contestaţie. Sigur am scris mai mult de 7." spune Andrei.

La Colegiul Naţional "Alexandru Papiu Ilarian" rata de promovabilitate la Bac a fost de 96.05%. Pe locul trei s-a clasat liceul "Bolyai Farkas", iar pe locul patru Liceul Andrei Bârseanu din Târnăveni. La polul opus, cele mai slabe rezultate s-au înregistrat la Liceul Constantin Brâncuşi din Târnăveni, la Liceul Tehnologic Aurel Persu din Târgu-Mureş şi la Liceul Tehnologic din Band, unde un elev din 10 a reuşit să promoveze examenul maturităţii.

Pe aceeaşi temă: BAC 2013 Rezultatele parţiale din Mureş

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite