Aurelian Băbuţan, directorul general al FCM-ului: ”200% cred că vom promova!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurelian Băbuţan e convins că FCM-ul va promova în prima ligă la finele sezonului
Aurelian Băbuţan e convins că FCM-ul va promova în prima ligă la finele sezonului

În ciuda greutăţilor financiare, FCM Târgu-Mureş nu şi-a schimbat obiectivul stabilit la începutul sezonului competiţional, şi anume acela de revenire imediată în primul eşalon al fotbalului românesc.

În cadrul unei conferinţe de presă, directorul general Aurelian Băbuţan, proaspăt revenit la FCM, a subliniat că echipa va lupta pentru promovarea în prima ligă, în ciuda situaţiei financiare precare cu care se confruntă clubul mureşean. ”200% cred că vom promova. Totul depinde doar de noi. M-a surprins plăcut evoluţia celor de la Corona Braşov, în prima parte a campionatului, dar cei de la Corona nu se pot compara cu FCM, din punct de vedere al tradiţiei fotbalistice. Chiar dacă suntem un club destul de nou, ne-am făcut deja un nume în fotbalul românesc. În retur nu mai avem voie să facem paşi greşiţi. Nici nu iau în calcul ratarea promovării, pentru că dacă nu eram convins de acest lucru, eram acum în altă parte, nu la Târgu-Mureş”, a afirmat Băbuţan.

Acesta a descris situaţia economică a clubului şi a afirmat că aşteaptă oricând la echipă sponsori care să fie dispuşi să ajute FCM-ul. ”Clubul trăieşte din prima tranşă de bani încasată de la Oţelul Galaţi pentru transferul lui Victoraş Astafei şi pe posibila plecare a portarului Dragoş Balauru, suma de transfer fiind de 150.000 de euro. Au fost discuţii cu FC Vaslui, dar acestea nu s-au finalizat. Mai există acordul cu AS Roma în privinţa jucătorului Claudiu Bumba. Clubul nostru a încasat 75.000 de euro la împrumutul acestuia, restul de 400.000 de euro urmând să fie plătiţi de partea italiană, în cazul în care AS Roma doreşte să îl păstreze. De menţionat însă că, 50% din această sumă va reveni formaţiei din Satu Mare, club co-proprietar al jucătorului. În rest, mai există sponsori care ne sprijină, fiecare după posibilităţi, cu alimente. Suntem deschişi la orice colaborare cu sponsori care doresc să vină alături de echipă”, a declarat Aurelian Băbuţan.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite