VIDEO „Mannequin challenge“ în memoria eroilor din decembrie 1989. Liceenii s-au oprit pentru 22 de secunde pe trecerile de pietoni din Târgu-Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu“ au organizat, joi, o serie de momente emoţionante de „mannequin challenge“ pe trecerile de pietoni din centrul municipiului Târgu-Jiu, precum şi în Piaţa Prefecturii, care au avut ca temă sacrificiul tinerilor din decembrie 1989.

Timp de 22 de secunde, liceenii au rămas nemişcaţi în diferite poziţii cu mesajul „Respect eroilor“. Pentru acest moment special, ei s-au pregătit la cursurile de artă actorului, împreună cu profesorul lor Pompiliu Ciochia.

„Prin acest stop-cadru care a durat 22 de secunde, atât pe trecerile de pietoni, cât şi în zona pietonală din centrul oraşului am vrut să arătăm tinerilor şi adolescenţilor ceea ce s-a întâmplat acum 27 de ani. Această idee ne-a venit la clasă, pentru că studiem arta actorului la Liceul de muzică şi arte plastice „Constantin Brăiloiu“ şi am dorit să arătăm într-un mod simplu şi elegant, fără fast, să atragemn atenţia că libertatea de care ne bucurăm acum se datorează tinerilor care au murit pe 22 decembrie“,

a spus Pompiliu Ciochia, profesor la Liceul de muzică şi arte plastice.

„Putem schimba în continuare ceea ce ei au început“

Oana Brânzan, elevă în clasa a XI-a C, la Liceul de Muzică şi Arte Plastice, spune că generaţia actuală de tineri încearcă în continuare să producă schimbarea începută în decembrie 1989:

image

 

„Este ziua în care poporul a ieşit în stradă ca să facă o schimbare şi în mare parte au simţit că au reuşit să facă o schimbare, dar acum nu prea se vede această schimbare. Noi încercăm să le aducem aminte oamenilor că ei nu au murit în zadar şi că noi putem schimba în continuare ceea ce ei au început“. 

image

Trecătorii au fost nedumeriţi: „Într-un fel îmi pare rău, pentru că acum sunt mulţi şomeri“

Trecătorii nu au ştiu ce se întâmplă. „Nu ştiam despre ce e vorba, dar mi-am amintit că este ziua Revoluţiei. Pe 22 decembrie, eu eram pe schelă şi lucram la faţada unui bloc în cartierul 9 Mai. Nu prea mă interesa. Într-un fel îmi pare rău, pentru că acum sunt mulţi şomeri“, a spus un pensionar. 

„Mi-a plăcut ce au făcut copiii. Nu am văzut de când sunt eu pe pământ. Să le dea Dumnezeu sănătate. Copilul meu care este actor era la balcon şi le vorbea revoluţionarior“, a precizat o bătrână.

SURSA VIDEO: Gorj TV

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite