Unul dintre românii declaraţi morţi în accidentul din Italia a fost găsit în viaţă. Minunea a avut loc chiar de ziua sa onomastică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian este în stare gravă într-un spital din Italia
Marian este în stare gravă într-un spital din Italia

O adevărată minune s-a produs în cazul unui tânăr gorjean care a fost declarat decedat de autorităţile din Italia, în urma groaznicului accident din oraşul italian Genova. Marian Roşca, în vârsta de 36 ani, din localitatea Curtişoara, este şofer de TIR în Franţa şi făcea curse şi în Italia. Gorjeanul a avut neşansa să se afle pe pod când s-a dărâmat. Iniţial, el a fost declarat decedat, dar famlia ne-a anunţat că este rănit grav în spital.

Un gorjean a fost declararat mort de autorităţile din Italia în urma groaznicului accident din oraşul Italian Genova, când o parte din podul Morandi s-a prăbuşit. Marian Roşca este din localitatea Curtişoara. Tânărul se afla la volanul unui tir şi a avut teribilul ghinion să traverseze viaductul în momentul în care a căzut.

Ironia sorţii a făcut ca totul să se întâmple cu o zi înainte de a-şi sărbători ziua onomastică. Familia a fost anunţată că Marian ar murit. În cabina tirului au fost găsite două cadavre şi actele gorjeanului. Fratele său, care se află în Italia, a mers la morgă să identifice cadavrul. Niciunul din cele două cadavre nu era al lui Marian. Cei din familie au început să spere şi fratele l-a căutat în spitalele din Genova, iar până la urmă l-a găsit. Marian este în viaţă, dar în stare foarte gravă, fiind în comă. 

marian

Pe pagina sa de Facebook, precum şi pe cea a surorii care se află în Curtişoara, au curs astăzi mesajele de condoleanţe. Mai mult decât atât, familia a aprins lumina la casa pe care Marian a construit-o. 

„Am plâns şi plâng“

Toţi localnicii erau în stare de şoc după aflaseră în dimineaţa zilei de Sfânta Maria că Marian Roşca s-a stins din viaţă. Tânărul reuşise chiar să-şi construiască o casă cu banii câştigaţi în străinătate, în care nu a locuit până acum.

Pe o tânără alături de care a crescut chiar o ajutase cu bani.

„Am plâns şi plâng. A fost un copil necăjit. Au crescut în grajdurile CAP-urilor. Şi-a făcut şi casa. Numai prin muncă s-a ridicat. 300 de euro i-a trimis fiicei mele, poentru a se opera. Nu i-a cerut nimeni. El a aflat, pentru că nu o cunoştea din copilărie. A fost un băiat liniştit şi foarte respectuos. Toată ziua am plâns“,

a spus o vecină din Curtişoara. 

Ileana Dodoacă a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Marian Roşca: „Îl cunoşteam pe Marian. Astăzi ar fi fost şi ziua lui de onomastică. A fost un copil cuminte şi respectuos. Nu am decât cuvinte frumoase“. 

„A plecat în străinătate şi a pornit de la zero“ 

marian

Consilierul local din  localitatea Bubeşti Jiu, Eftemie Popescu, îl cunoaşte foarte bine pe Marian. Tânărul a lucrat, înainte de a pleca în străinătate, la societatea acestuia, iar, ulterior, au păstrat în continuare legătura, aceştia fiind vecini: „Pot spune că suntem vecini şi prieteni. Despre Marian am doar cuvinte de laudă, un tip pozitiv, a plecat în străinătate şi a pornit de la zero. A reuşit să-şi facă o casă mândră în Curtişoara, cumpărând teren din munca sa. Este o lovitură pe care familia destul de încercată de-a lungul vieţii nu ar fi trebuit să aibă parte. Cred că ultimul loc de muncă a fost la mine. Era un tip implicat şi care nu lăsa lucrurile la jumătate. Era un om de nădejde“. 

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite