Mesajul lui Klaus Iohannis pentru familiile victimelor din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, un mesaj de condoleanţe familiilor victimelor incidentului din apropiere de Genova, în urma prăbuşirii unei porţiuni din viaductul Morandi, afirmând că este profund îndurerat de tragicul eveniment. Totodată, şeful statului a transmis autorităţilor italiene că poporul român este solidar cu poporul italian în „aceste momente grele”.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, că este alături de familiile cetăţenilor români decedaţi în Genova, precum şi de familiile îndurerate ale tuturor celor care şi-au pierdut viaţa şi le urează însănătoşire grabnică celor răniţi.

De asemenea, acesta le-a transmis condoleanţe preşedintelui Italiei, Sergio Mattarella, şi autorităţilor italiene, susţinând că şi el, şi poporul român sunt solidari cu Italia şi cu poporul italian în aceste momente grele.

Până în prezent, potrivit Ministerului de Externe, printre persoanele decedate în urma prăbuşirii unei porţiuni din viaductul Morandi, în apropiere de Genova, se numără şi doi români.

Echipa consulară mobilă îşi continuă activitatea de asistenţă şi menţine în permanenţă legătura atât cu Celula de Criză instituită la nivelul autorităţilor locale, cât şi cu unităţile medicale la care au fost transportate victimele, în vederea identificării unor cetăţeni români printre persoanele afectate.

O porţiune lungă a Podului Morandi de pe autostrada A10, care asigură o legătură între Italia şi Franţa, s-a surpat marţi, la Genova, în timpul unei furtuni, iar zeci de vehicule au căzut în gol de la peste 50 de metri înălţime.

Cel mai recent bilanţ arată că cel puţin 35 de oameni au murit, alţi 13 sunt răniţi în stare gravă, iar zece sunt daţi dispăruţi

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite