Un hoț a murit electrocutat în timp ce se afla la furat, alături de doi complici. Ce au făcut aceștia în momentul tragediei

0
Publicat:

Un bărbat din Gorj a murit, sâmbătă, în timp ce se afla la furat, alături de doi complici. Cei trei au încercat să să sustragă mai multe componente dintr-o stație electrică a unei companii de apă.

Poliția a deschis o anchetă în acest caz FOTO Adevărul
Poliția a deschis o anchetă în acest caz FOTO Adevărul

Când au văzut că bărbatul pică secerat la pământ, ceilalți doi suspecți au fugit.  Conform IPJ Gorj, cei trei bărbaţi, cu vârste de 29, 46 și 52 de ani, toți din orașul Rovinari, intenționau să fure componente electrice, din stația de transformatoare electrice a unei companii de apă din localitatea Țânțăreni.  Când au ajuns acolo, noaptea, unul dintre ei, cel de 52 de ani, s-a electrocutat și a murit.  Speriați, ceilalţi doi hoți au fugit. 

Polițiștii au reușit să dea de urma lor și i-au reținut pentru 24 de ore, pentru infracțiunea de tentativă la furt calificat. Bărbatul decedat a fost transportat la serviciul de medicina legală Gorj.

Ancheta morții unui militar electrocutat pe un tanc

Un fost comandant al Batalionului 3 Apărarea Antiaeriană „Potaissa” din Turda este suspect în dosarul morții unui militar electrocutat pe un tanc în gara din Alba Iulia.

Ofițerul contestă în justiție o ordonanță a Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba prin care s-a dispus clasarea acuzației de ucidere din culpă față de un dispecer energetic feroviar, angajat al CFR.

Procesul face parte din ancheta derulată de procurori după decesul, în 23 noiembrie 2018, a unui militar în Gara Alba Iulia. Plutonierul Alexandru Orosz (33 de ani) a murit electrocutat pe un tanc, după ce a atins cu o antenă liniile de înaltă tensiune din gară.

Militarii fuseseră informați anterior, de dispecer (Iosif M.), că linia sub care erau vagoanele cu tancurile ce urmau a fi coborâte nu avea energie electrică.

Fostul comandant (Vasile C.) este suspect pentru infracțiunile de ucidere din culpă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. Alături de acesta mai este suspect, pentru aceleași infracțiuni, un plutonier. Militarii veniseră la Alba Iulia pentru a participa la parada ce urma să aibă loc în 1 decembrie 2018, de Ziua Națională a României.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite