Strat de zăpada nou pe Transalpina, cel mai înalt drum din România. Iarna s-a întors în Munții Parâng VIDEO

0
0
Publicat:

A nins în noaptea de 14 spre 15 mai în Munții Parâng și un nou strat de zăpadă s-a depus pe Transalpina, cel mai înalt drum din România.

Pe DN 67C între Rânca și Obârșia Lotrului (Transalpina), noaptea trecută s-au înregistrat precipitații sub formă de ninsoare. Reamintim că acest sector de drum este închis circulației publice și facem apel la conducătorii auto să nu intre pe acest sector pentru că se expun unui real pericol, pe carosabil fiind zăpadă și gheată“, au transmis reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Lucrătorii de la Drumurile Naționale au intervenit pentru deszăpezirea drumului Foto: DRDP Craiova
Lucrătorii de la Drumurile Naționale au intervenit pentru deszăpezirea drumului Foto: DRDP Craiova

Zăpada a dat peste cap planurile proprietarilor de pensiuni din zona Rânca

Proprietarii de spații de cazare așteptau ca circulația pe Transalpina să se redeschisă cu ocazia mini vacanție de 1 mai și de Paște, dar vremea le-a dat peste cap planurile.

Lucrătorii de la Drumurile Naționale avansaseră cu lucrările de deszăpezire și aproape că finalizaseră acțiunea de curățarea a zăpezii. Cabanierii chiar depuseseră o petiție online în vederea redeschiderii circulației pe tot tronsonul celui mai înalt drum din țară. 

Un drum preferat de motocicliști

Transalpina are o lungime de 150 de kilometri. Pornește din localitatea Bengești-Ciocadia, din județul Gorj, și ajunge în Sebeș, județul Alba. Drumul ajunge la o înălțime de 2.145 de metri, în pasul Urdele. Drumul străbate patru județe. 

Transalpina este considerat unul dintre cele mai importante drumuri turistice din România, alături de Transfăgărășan, fiind șoseaua preferată a motocicliștilor din toată lumea, care vin an de an pe acest drum.

Atracțiile turistice de pe Transalpina sunt zona Rânca, stâna Ștefanu, cu produse tradiționale, lacul Oașa, precum și peisajele senzaționale care pot fi întâlnite la tot pasul. 

În prezent, nu se știe când va fi redeschisă circulația pe cel mai înalt drum din România și când turiștii se vor putea bucura din nou de frumusețile oferite de Munții Parâng. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite