Reţeaua de prostituate adolescente ale românului poreclit „Îngerul negru“. Procurorii au stabilit că obţinea cel puţin 15.000 de euro de la fiecare victimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unele dintre prostituate erau minore
Unele dintre prostituate erau minore

Cinci persoane din judeţul Gorj au fost trimise în judecată de către procurorii DIICOT pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani.

Costinel Constantin Breazu, zis „Îngerul negru”, Cătălin Grigore Romanescu, Daniel Dumitru Stănoiu, Elena Andreea Grecu şi Ion Breazu sunt judecaţi sub acuzaţia că, din 2015 şi până în luna noiembrie a anului 2016, ar fi recrutat şi transportat în Italia, în mod repetat, mai multe tinere, unele fiind chiar minore, în scopul exploatării sexuale.

Conform oamenilor legii, "membrii grupului au recrutat şi transportat din România în Italia, în mod repetat, persoane de sex feminin în scopul exploatării sexuale a acestora, asigurând logistica şi gestionarea activităţii infracţionale, existand situaţii, în cazul persoanelor minore, în care aceştia le-au îndrumat şi transportat, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României cu acte fals“.

Au obţinut între 15.000 şi 20.000 de euro de la fiecare prostituată

„S-a reţinut că autorii faptelor au înlesnit practicarea prostituţiei şi au obţinut foloase patrimoniale din această activitate, în cazul a şase persoane de sex feminin cu vârste cuprinse între 15 şi 26 ani. Totodată, urmare activitatăţii infracţionale au fost obţinute sume de bani şi bunuri mobile, care au fost schimbate şi transferate pentru a ascunde natura provenienţei sau a proprietăţii acestora”,

au arătat procurorii DIICOT.

Proxeneţii ar fi obţinut sume cuprinse între 15.000 şi 20.000 de euro de pe urma fiecărei tinere care s-a prostituat.

„Îngerul negru“ a cumpărat maşini second-hand cu banii obţinuţi de la prostituate

Unul dintre proxeneţi, poreclit Îngerul Negru, ar fi cumpărat, potrivit oamenilor legii, cu banii obţinuţi din activităţile de proxenetism, autoturisme second-hand, din ţările din vestul Europei, pe care le vindea, ulterior, în România. Un alt inculpat, Daniel Dumitru Stănoiu, este deja arestat într-un alt dosar, după ce a fost prins când încerca să plaseze câteva sute de grame de cannabis.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite