Primarul comunei Vladimir, condamnat la închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Ion Ianăşi a fost condamnat cu suspendare
Primarul Ion Ianăşi a fost condamnat cu suspendare

Primarul comunei Vladimir, Ion Ianăşi (PNL), a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

Decizia a fost luată de către o instanţă de judecată a Tribunalului Gorj şi nu este definitivă. Primarul liberal a fost găsit vinovat de comiterea infracţiunii de abuz în serviciu. Acesta va trebui să muncească în folosul comunităţii.

Patronul societăţii de constrcuţii Gatmat Prod SRL, Gheorghe Sucitu, şi-a recunoscut faptele şi a fost judecată conform procedurii simplificate, beneficiind de o reducere a pedepsei. Acesta a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani şi trei luni de închisoare. 

Şi dirigintele de şantier Liviu Ion  Popescu a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu supendare. 

Contabilei Primăriei Vladimir, Daniel Vasile Pasăre, a fost achitat.. 

Acuzaţiile procurorilor

Primarul Ion Ianăşi este acuzat de două fapte de abuz în serviciu, obţinere ilegală de fonduri şi fals intelectual. Dirigintele de şantier a fost trimis îîn judecată pentru două fapte de complicitate de abuz în serviciu, complicitate la obţinere ilegală de fonduri şi trei infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată. 

Administratorul societăţii comerciale Gatmat Prod, care a executat lucrările de construcţii, a fost găsit vinovat de complicitate la abuz în serviciu, complicitate la obţinerea ilegală de fonduri şi două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.  

A alocat bani pentru o lucrare care a început după câteva luni 

Peste 250.000 de lei a plătit Primăria Vladimir, pentru lucrările de construcţie la un pod din satul Andreeşti, care face legătura cu biserica din localitate. În realitate, lucrările au fost demarate mult mai târziu. 

„În calitate de primar, cu ştiinţă, a dispus efectuarea plăţii unei facturi din data de 26 noiembrie 2018 în sumă de 268.758 de lei, reprezentând contravaloare servicii execuţie la obiectivul construire pod biserica Andreeşti, comuna Vladimire, deşi aceste servicii şi lucrări nu au fost executate în totalitate, cauzându-se un prejudiciu bugetului Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor europene, în sumă de 256. 613 lei, în felul acesta fiind obţinut pentru altul un avantaj patrimonial injust. Mai este cercetat pentru abuz în serviciu pentru că a dispus cu ştiinţă, efectuarea plăţii unei alte facturi fiscale din 26 noiembrie 2018 în valoarea 14.123 lei, reprezentând valoarea servicii dirigenţie de şantier la acelaşi obiectiv, deşi aceste servicii nu au fost efectuate în realitate.(...) 

În calitate de primar, a prezentat Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene documente şi date false privind executarea lucrărilor privind la acel obiectiv finanţat pentru primirea aprobărilor necesare acordării finanţării obţinute conform unui contract încheiat în luna decembrie 2017“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite