Ponta şi Bănicioiu, martori în dosarul martorului lui Surupăceanu, care este judecat pentru mărturie mincinoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta, chemat ca martor în procesul lui Dănuţ Filipescu
Victor Ponta, chemat ca martor în procesul lui Dănuţ Filipescu

Victor Ponta şi Nicolae Bănicioiu sunt martorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar de mărturie mincinoasă în care este judecat Dănuţ Filipescu, un martor audiat în procesul fostului prefect de Gorj Mugurel Surupăceanu, care a fost achitat în final.

Fostul prermier şi ex ministruil Sănătăţi sunt aşteptaţi să depună mărturile în dosarul în care Dănuţ Filipescu a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă. În dosarul respectiv a fost judecat Mugurel Surupăceanu, fost prefect şi deputat de Gorj, pentru vânzarea unui utilaj nefuncţional către Complexul Energetic. Paguba  a fost foarte mare, dar Surupăceanu a fost achitat de către Curtea de Apel Craiova, după ce, anterior, fusese condamnat la şapte ani de închisore. 

Mărturia lui Filipescu a cântărit mult la luarea deciziei finale. O eventuală condamnare a acestuia ar putea duce la redeschiderea dosarului în care a fost achitat Surupăceanu.

„În datele de 04.05.2010, 22.04.2013 şi 09.05.2014, inculpatul Filipescu Dănuţ a fost audiat ca martor într-o cauză penală instrumentată iniţial de către procurorii anticorupţie şi aflată la acele momente în curs de judecare. În aceste împrejurări, inculpatul Filipescu Dănuţ, în mod repetat, a făcut declaraţii mincinoase în faţa instanţelor de judecată cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei”,

a arătat DNA.

Fostul parlamentar este judecat şi în prezent într-un alt dosar tot pentru vânzarea unui boldotanc către Complexul Energetic. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite