Pacientă transportată cu căruţa la spital din cauza drumului impracticabil. Imaginile sunt cutremurătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacienta a fost transportată cu căruţa
Pacienta a fost transportată cu căruţa

Ambulanţa SMURD nu a putut ajunge, ieri, la o femeie care trăieşte într-un cătun al comunei Văgiuleşti, din judeţul Gorj, din cauza drumului plin de nămol, astfel că pacienta a fost transportată cu o căruţă.

adevărul.ro a publicat în urmă cu puţin timp un articol cu privire la situaţia drumul sătesc în lungime de aproximativ 800 de metri, care face legătura cu un cătun în care trăiesc patru familii. 

O femeie care trăieşte aici a avut nevoie de ajutor medical, după ce a suferit două crize de epilepsie.  Paramedicii au ajuns pe jos la locuinţa femeii pentru a-i acorda primul ajutor medical, deoarece ambulanţa nu a putut să circule pe drumul înfundat în nămol. 

„Am solicitat ajutor medical pentru că a făcut două crize de epilepsie, dar pe drumul acesta nu poate să circule decât căruţa sau tractorul. Este plin de noroi. Primăria a adus o maşină cu piatră, dar a fost total insuficient. Nu s-a făcut nicio îmbunătăţire. Sunt mai multe familii care sunt izolate. Ce se va întâmpla dacă va lua foc o locuinţă? Cum va ajunge maşina de pompieri la ei?“, a spus Daniela Cîrjan, care a sunat la 112. 

Pacienta a fost victima unui accident 

vagiulesti

Pacienta este mama a doi copii, de opt şi zece ani. Femeia rămas singură, după ce soţul ei a murit în urmă cu mai mulţi ani. Aceasta a fost victima unui accident. A mers cu căruţa pentru a aduce materiale necesare reparării căsuţei în care trăia, dar a căzut şi s-a lovit la cap. Ea a rămas cu o mai multe sechele şi se deplasează cu mare greutate. 

Autorităţile recunosc că drumul este într-o stare deplorabilă

Emil Dochian, viceprimarul comunei Văgiuleşti, a recunoscut că drumul se află într-o stare deplorabilă „Este adevărat că drumul nu se prezintă în condiţii bune. Am intervenit şi s-a dus o maşină de piatră, dar a fost prea puţin şi a fost acoperită cu nămol. În ultima vreme, din cauza precipitaţilor, nu s-a putut fixa terasamentul. Este un caz mai special cu acest drum. E structura solului care nu ne ajută prea mult şi mai avem şi o pantă cu un grad de înclinare de 30%. Trebuie făcută o pietruire a drumului şi realizarea unor rigole, dar numai când vremea va permite această lucrare. În plus, e nevoie şi de lărgirea drumului pentru realizarea rigolelor. Acum, dacă punem piatră este acoperită imediat cu pământ, aşa cum s-a întâmplat. Nu putem să mulţumim pe toată lumea. Încercăm să luăm problemele în ordinea priorităţilor“.

vagiulesti
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite