Nouă pensiuni și case de vacanță din stațiunea Rânca au fost închise de Protecția Consumatorilor

0
Publicat:

Nouă unități de cazare din zona montană Rânca, din județul Gorj, au fost închise de către comisarii de la Protecția Consumatorilor Gorj, în urma unei acțiuni de control care s-a desfășurat joi, 4 ianuarie.

Au fost găsite saltele murdare la mai multe pensiuni din Rânca Foto: Protecția Consumatorilor
Au fost găsite saltele murdare la mai multe pensiuni din Rânca Foto: Protecția Consumatorilor

11 agenți economici au fost verificați în stațiunea Rânca, în cadrul Comandamentului de iarnă.

Comisarii de la Protecția Consumatorilor au descoperit că cele nouă pensiuni sau case de vacanță nu dețineau autorizații de funcționare emise de ANSVSA, ISU sau de către primăriile pe raza cărora își desfășoară activitatea.

Au fost găsite produse expirate în pensiunile din Rânca Foto: Protecția Consumatorilor
Au fost găsite produse expirate în pensiunile din Rânca Foto: Protecția Consumatorilor

Alte abateri constate s-au referit la: condițiile de depozitare alimente recomandate de producător; produse și materii prime lipsite în totalitate de elemente de identificare-caracterizare.

Alin Gubandru, coordonatorul comandamentului, a precizat s-au găsit materii prime expirate, legume și fructe depreciate, precum și saltele murdare și camere neigienizate corespunzător.

Au fost aplicate peste 20 de amenzi

Comisarii de la Protecția Consumatorilor au aplicat 21 amenzi contravenționale în cuantum total de 90.000 lei și au aplicat, totodată trei avertismente.

„Au fost dispuse următoarele măsuri complementare:

-oprirea temporară a prestării serviciilor până la remediere pentru 9 unități

-a fost propusă închiderea temporară a unității pe o perioadă de cel mult 6 luni pentru un operator economic

-oprirea definitivă de la comercializare al produselor neconforme.

Menționez că noi colaborăm cu instituțiile care au competențe în emiterea de avize/autorizații și acolo unde constatăm lipsa unor avize, autorizații redirecționăm/informăm instituțiile care au competențe în emiterea acestor avize/autorizații și verificarea lor“, a mai transmis Alin Gubandru.

Rânca se află la o altitudine de 1.600 metri în Munții Parâng, fiind străbătută de Transalpina, cea mai înaltă șosea din România, care ajunge la o altitudine de 2.145 metri în pasul Urdele. 

În Rânca s-a construit foarte mult în special după 1990, capacitatea de cazare ajungând la peste 9.000 de turiști în hoteluri, pensiuni, cabane și case de vacanță. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite