Nouă amenzi aplicate de jandarmi după incidentele de pe Stadionul Municipal Târgu Jiu

0
0

Jandarmii cu comunicat că au fost aplicate doar nouă amenzi în urma incidentelor care au avut loc pe stadionul din Târgu Jiu, la meciul dintre FCU Craiova și Rapid București. 

Membri din galeria echipei Rapid au rupt scaune din stadion Foto: Alin Ion
Membri din galeria echipei Rapid au rupt scaune din stadion Foto: Alin Ion

În plus, șapte suporteri au primit interdicție de a intra pe stadioane: „În urma încălcărilor cadrului legal în vigoare, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 4300 lei. Șapte dintre suporteri primind și sancțiunea complementară de interzicere a accesului la competițiile sportive pe o perioadă de 1 an.

Totodată, au fost întocmite actele de constatare, necesare începerii cercetării pentru o faptă de natură penală, prevăzută de Legea nr 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea tuturor celor care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun“, a transmis Gruparea de Jandarmi Mobila Craiova.

Jandarmii susțin că nu au folosit substanțe lacrimogene

Jandarmii au mai informat că nu au folosit substanțe lacrimogene împotriva suporterilor rapidiști: „Referitor la situația, din cea de-a doua repriză, când membrii galeriei oaspete au rupt mai multe scaune, le-au aruncat în teren și au încercat să pătrundă pe suprafața de joc, facem precizarea că reprezentanții firmei de pază au intervenit inițial, potrivit obligațiilor legale, folosind substanțe iritant lacrimogene.

Jandarmii au intervenit ulterior, pentru a detensiona situația și a împiedica escaladarea conflictului, fapt care s-a și întâmplat în momentul în care aceștia au ajuns în fața tribunei.

Întrucât s-a creat o confuzie, referitoare la folosirea substanțelor iritant lacrimogene, reiterăm ca acestea au fost folosite de către personalul firmei de pază, contractată de către organizator.

Subliniem faptul că forțele de ordine au avut o atitudine proactivă, menținând permanent dialogul cu suporterii, dezaprobând orice fel de manifestare de violență verbală sau fizică“.

În repriza a doua, membri din galeria echipei Rapid București a rupt mai multe scaune de pe stadionul din Târgu Jiu și au aruncat cu acestea în forțele de ordine. De asemenea, cele două galerii au scandat o serie de injurii și expresii jignitoare și xenofobe, cele două cluburi riscând sancțiuni.

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite