FOTO VIDEO Imagini de senzaţie pe Transalpina în aprilie. A nins masiv, iar zăpada ajunge şi la patru metri înălţime

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zăpada atinge şi patru metri
Zăpada atinge şi patru metri

Drumarii gorjeni care acţionează la înălţimi de peste 2.000 de metri pentru a deszăpezi Transalpina, drumul care ajunge la cea mai mare altitudine din ţară, 2.145 de metri, au surprins imagini de senzaţie. Zăpada măsoară pe Transalpina chiar şi patru metri, iar drumul este acoperit chiar şi cu gheaţă, pentru că noaptea este foarte frig, iar temperatura scade sub zero grade Celsius.

În urmă cu doar câteva zile, mai mulţi cabanieri s-au înarmat cu lopeţi şi au vrut să cureţe zăpada de pe Transalpina. Ion Tudor, şeful Secţiei Drumurilor Naţionale Târgu-Jiu, a precizat că nu sunt şanse ca circulaţia să se redeschidă până la sfârşitul acestei luni şi acţiunea cabanierilor a fost o glumă:

Orice discuţie sau lopeţi pe Transalpina reprezintă can-can. Singurele instituţii care hotărăsc data la care se deschide circulaţia pe drum este Compania Naţională de Administrare a Drumurilor din România şi Poliţia Română, prin Serviciile Rutiere de la Gorj şi Vâlcea. Transalpina este un drum închis circulaţiei publice până pe data de 30 aprilie. Până la această dată se vor desfăşura activităţile noastre specifice: curăţirea părţii carosabile de zăpadă, a şanţurilor şi rigolelor, montarea parapetelor, a semnalizării. Circulaţia se va redeschide în momentul în care nu mai există riscul pentru participanţii la trafic să nu mai fie zăpadă multă pe versanţi care să ajungă în drum, să nu mai îngheţe noaptea zăpada sau apa de drum. Şi eu îmi doresc să urcăm pe Transalpina până de Paşte, dar nu există premise ca la jumătatea lunii să fie deschisă circulaţia pe Transalpina. Cabanierii nu au ce să caute pe drum, pentru că se pot întâmpla accidente”.

Ion Tudor a mai precizat că nimeni nu trebuie să se aventureze pe Transalpina, pentru că se poate produce un accident:

„Din dorinţa lor de a ne sprijini, cabanierii fac greşeli. Nu au ce să caute pe drum. Nu doresc să se întâmple vreun accident. Noi răspundem de viaţa oamenilor noştri. Pe partea de coborâre, o volă a patinat şi a ajuns în şanţ. Nu au fost pagube şi nu a fost nimeni rănit“.

A nins în Rânca

Astăzi a nins în zona Rânca şi pe Transalpina, astfel că activitatea drumarilor a fost îngreunată. Constantin Pănescu, proprietarul unei pensiuni, a filmat cu telefonul mobil căderea de zăpadă şi a postat filmuleţul pe Facebook. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite