Finul unui primar din Gorj, reținut pentru uciderea unui pieton: „Nu văzui, dar eu dădui peste ceva”

0
Publicat:

Finul primarului din comuna Slivilești, care a accidentat mortal un pieton și a fugit de la locul faptei, a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști. Bărbatul a povestit că nu știa peste ce a dat cu mașina.

Primarul (stânga) și finul său care a ucis un pieton FOTO observatornews.ro
Primarul (stânga) și finul său care a ucis un pieton FOTO observatornews.ro

Sâmbătă seară, polițiștii l-au identificat pe bărbatul care a accidentat mortal un pieton în comuna Slivilești și a fugit de la fața locului. Mașina, care a aparține primarului localității, fusese condusă de finul său. Şoferul băut s-a predat după 12 ore.  

Şoferul nici măcar nu a încetinit după accident. Bărbatul de 37 de ani se întorcea acasă dintr-un alt sat, unde fusese la o petrecere cu prietenii. Printre ei, şi primarul din Slivileşti, Sorin Bucurescu, naşul său. O femeie care a auzit bufnitura puternică şi a văzut apoi victima pe şosea a sunat îngrozită la 112, relatează observatornews.ro.

După ce a accidentat pietonul, şoferul s-a dus acasă la naşul său. A lăsat maşina în curtea primarului şi a plecat pe jos acasă. „Mi-a spus foarte speriat că el crede că a dat peste ceva. Eu am zis: Ce, ceva? Nu văzui, dar eu dădui peste ceva. Nu ştiu ce să fac, mi-a zis. Bine, gândeşte-te! Şi eu am intrat în casă. Nu m-am gândit nicio clipă că a lovit un om. Nici el nu ştia...", a povestit Sorin Bucurescu, primarul din Slivileşti.  

Victima nu a putut fi salvată

Accidentul a avut loc sâmbătă dimineață, 14 ianuarie. Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Motru au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DJ 673, în comuna Slivilești.

Oamenii legii deplasați la fața locului au stabilit faptul că victima accidentului este un bărbat de 62 de ani, din comuna Slivilești care se afla în stare de inconștiență.

Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul, în timp ce se deplasa pe DJ 673 Șiacu, în calitate de pieton, în condiții ce urmează a fi stabilite în urma efectuării cercetărilor, a fost acroșat de un autoturism, care după producerea evenimentului a părăsit locul faptei, fără încuviințarea organelor de poliție.

În urma impactului violent, victima a decedat, fiind transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj, în vederea efectuării necropsiei.

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul. În acest caz a fost deschis un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite