Facturi de la firme „fantomă“ în valoare de 1.000.000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patronii celor două firme vor fi cercetaţi penal
Patronii celor două firme vor fi cercetaţi penal

Comisarii Gărzii Financiare Gorj au descoperit în contabilitatea unei societăţi facturi fictive în valoare de un milion de lei noi, care au fost înregistrate cu scopul de a diminua obligaţiile către stat.

Societatea desfăşura activităţi de prestări servicii şi transport rutier de marfă. „S-a constatat ca în cursul anului 2012 a înregistrat în contabilitate mai multe facturi fiscale provenite de la firme cu comportament de „firme fantomă”, diminuîndu-şi în acest fel obligaţiile de plată către bugetul de stat, respectiv TVA-ul şi impozitul pe profit, pentru cheltuieli apreciate ca fiind fictive, în valoare de aproximativ 1.000.000 lei“, a declarat Gheorghe Capotă, comisar şef al Gărzii Financiare Gorj. 

Peste 100.000 de pâini vândute fără acte

De asemenea, Garda Financiară Gorj a finalizat cercetările în privinţa unei societăţi din domeniul panificaţiei, care comercializase produse fără a fi evidenţiate în contabilitate. În  acest caz s-a stabilit că, în perioada iulie – decembrie 2012, a comercializat peste 105.000 de pâini şi peste 6.600 bucăţi de alte produse de panificaţie, fără a înregistra în evidenţa contabilă veniturile obţinute din această activitate. „Pentru cele două societăţi, comisarii Gărzii Financiare au întocmit acte de sesizare penală, înaintate organelor de cercetare abilitate. Totodată, au fost emise Decizii de instituire a măsurilor asiguratorii asupra unor bunuri din patrimoniul celor două societăţi, în vederea recuperării prejudiciilor calculate“, a mai precizat Gheorghe Capotă.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite