EXCLUSIV Victor Ponta i-a donat fostei soţii casa din Baia de Fier. Roxana Elena Ponta este noul proprietar al locuinţei din comuna gorjeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa de la Baia de Fier este situată într-o zonă foarte frumoasă
Casa de la Baia de Fier este situată într-o zonă foarte frumoasă

Premierul Victor Ponta şi-a donat casa din lemn din comuna gorjeană Baia de Fier, acolo unde îşi avea domiciliul în cartea de identitate, fostei sale soţii, Roxana Elena Ponta. Asta rezultă dintr-un extras de carte funciară de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Gorj.

Tranzacţia a avut loc în data de 19 decembrie 2014, prin încheierea unei convenţii încheiate de notarul public Dan Andrei Moisescu. Locuinţa donată de Ponta fostei lui soţii are, conform extrasului de carte funciară, parter şi mansardă. 

Potrivit declaraţiei de avere, locuinţa din comuna gorjeană avea o valoarea de impozitare de 56.623 de lei. Roxana Elena Ponta îşi desfăşoară activitatea în cadrul unei firme de contabilitate deţinută chiar de sora primului ministru.

Ponta

Casă construită pe terenul familiei fostului prefect

Casa a fost cumpărată în anul 2006, atunci când Ponta şi-a făcut şi buletin de Gorj. Casa se afla pe ultima uliţă din cătunul Hududoaie, din comuna Baia de Fier. Locuinţa este construită din lemn şi are un nivel. Zona în care se află este deosebit de frumoasă. În spatele casei se află muntele, iar în partea dreaptă se întinde locul pe care se găseşte Mănăstirea Polovragi. 

Ponta

Locuinţa este construită pe terenul bunicilor lui Claudiu Radu Teodorescu, fostul şef de cabinet parlamentar al lui Victor Ponta, care a ocupat, ulterior, funcţia de prefect, iar acum îndeplineşte calitatea de secretar general adjunct în Ministerul de Justiţie. Singura casă aflată în vecinătate este cea a lui Gheorghe Teodorescu, bunicul lui Claudiu Radu Teodorescu. Acesta a povestit cum l-a cadorisit pe Ponta cu terenul de peste 1000 de metri pătraţi. „În anul 2006, am mers cu soţia, care trăia pe vreme aia, şi cu Victor Ponta la notariatul din Novaci şi i-am făcut act de donaţie. Terenul are o suprafaţă de peste o mie de metri pătraţi. Sunt mândru că i l-am dat lui că acum este prim ministru şi poate îi mai ajută şi pe oamenii de aici“. 

Localnicii în sat povestesc, în şoaptă, că locuinţa a fost ridicată chiar de către tatăl lui Claudiu Radu Teodorescu, care este un meşter priceput. Familia secretarului general adjunct deţine o pensiune în Baia de Fier, localitate pe raza căreia se află şi Peştera Muierii, fiind foarte căutată de turişti. 

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite