Evaziune fiscală la pâine: sute de mii de pâini vândute la negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prejudiciul descoperit se ridică la aproximativ un miliarde de lei vechi
Prejudiciul descoperit se ridică la aproximativ un miliarde de lei vechi

Comisarii Gărzii Financiare Gorj au efectuat, în week-end, mai multe controale la producătorii şi comercianţii de produse de panificaţie. Un agent economic s-a ales cu dosar penal după ce a fost depistat cu sute de mii de pâini fără acte.

Peste 320.000 de pâini fără documente au fost vândute de un agent economic. Prejudiciul înregistrat se ridică la peste 930 milioane lei vechi. Pentru această faptă, Garda Finaciară i-a sesizat pe procurori. „A fost întocmit, în această cauză, un act de sesizare penală, prin neînregistrarea tuturor veniturilor obţinute. Agentul economic nu a înregistrat în evidenţele contabile sumele obţinute din vânzarea  a 320.659 pâini“, a spus Gheorghe Capotă, comisarul şef al Gărzii Financiare Gorj. 

Sume confiscate din vânzarea pâinii

Lucrătorii Gărzii Financiare Gorj  au mai descoperit şi alte nereguli. De la o societate comercială a fost confiscată contravaloarea a peste 1200 de pâini care au fost vândute fără documente legale. De asemenea, de la firmă care comerializa produse cerealiere a fost confiscată suma de aproape 19.000 de lei.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite