Decizie radicală la Penitenciarul Târgu Jiu: nu se mai primesc noi deţinuţi de teama infectării cu virusul COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Penitenciarul Târgu Jiu nu mai primeşte noi deţinuţi
Penitenciarul Târgu Jiu nu mai primeşte noi deţinuţi

Conducerea Penitenciarului Târgu Jiu a anunţat autorităţile superioare că a luat decizia de a nu mai primi noi deţinuţi în perioada următoare.

Măsura a fost decretată pentru a evita o posibilă infectare cu coronavirus. Toate persoanele condamnate la pedepse privative de libertate pe raza judeţului Gorj sunt transportate pentru încarcerare la Penitenciarul Craiova.

„Având în vedere contextul epidemiologic actual s-a luat măsura ca persoanele private de libertate ce trebuiau depuse de către organele de poliţie din judeţul Gorj în Penitenciarul Târgu Jiu să fie depuse în Penitenciarul Craiova. Această măsură face parte dintr-un plan de măsuri destinat reducerii riscului epidemiolologic şi asigurării custodierii în condiţii de siguranţă a persoanelor aflate în detenţie. Toate aceste măsuri au fost dispuse în contextul apariţiei primului caz de coronavirus în judeţul Gorj“, a precizat Lavinia Lupu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Târgu Jiu.

În acest moment, sunt închişi la unitatea penitenciară din Gorj puţin peste 260 de deţinuţi.

Psihologul, izolat la domiciliu

Un factor care a stat la baza deciziei conducerii penitenciarului este acela că psihologul unităţii, o femeie, se află în izolare la domiciliu, după ce a intrat în contact cu o vecină care lucrează la Primăria comunei Drăguţeşti.

Femeia, la rândul ei, a intrat la serviciu în contact cu cetăţeanul italian de 71 de ani depistat cu coronavirus şi internat într-un spital din ţara natală. Bărbatul a mers la primărie să-şi plătească taxele şi impozitele pentru un spaţiu pe care-l deţine pe raza comunei.

 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite