Dan Morega, fostul prefect de la Gorj, prins la volan de polițiști cu un permis retras

0
Publicat:

Fostul prefect al județului Gorj și ex deputat PNL, Dan Ilie Morega, s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui autovehicul în condițiile în care i se retrăsese permisul auto cu săptămână în urmă.

Morega s-a ales cu dosar penal pentru conducere cu un permis retras Foto: Facebook/Dan Ilie Morega
Morega s-a ales cu dosar penal pentru conducere cu un permis retras Foto: Facebook/Dan Ilie Morega

„La data de 12 februarie 2024, polițiști din cadrul Biroului Rutier s-au sesizat cu privire la faptul că un bărbat de 67 de ani, din municipiul Târgu Jiu, a condus un autoturism, pe o stradă din localitate, având permisul retras la data de 6 februarie. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile de către o persoană al cărui permis de conducere a fost retras“, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj.

A fost „Erou al Muncii Socialiste“

Dan Ilie Morega a fost, înainte de 1989, președintele Cooperației de Consum din județul Gorj și a primit titlul de „Erou al Muncii Socialiste“, pentru că unitatea pe care o conducea s-a clasat pe primul loc în țară.

După 1990, acesta a ocupat mai multe funcții publice: prefect al județului Gorj, președinte PRM Gorj, inspector guvernamental, președintele al PNL Gorj și deputat PNL.

În anul 2011, Morega a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Dan Ilie Morega a fost trimis în judecata în 2007 de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru săvârșirea a trei infracțiuni de folosire a influenței ori autorității de către o persoana care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii de foloase necuvenite și de instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, în vederea obținerii unui avantaj patrimonial pentru altul.

Din probele administrate în faza de urmărire penală a rezultat ca în perioada septembrie 2005 - martie 2007, Dan Ilie Morega, în calitate de președinte al PNL Gorj, și-a folosit influența și autoritatea pentru a obține foloase necuvenite pentru partid.

În prezent, Dan Ilie Morega conduce un ONG: Institutul de Analiză și Investigații Publice și Politice. De asemenea, acesta conduce filiala din România a Universității Libere și Indepedente Moldova.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite