Cum a fost pedepsită o șoferiță care s-a urcat la volan cu o alcoolemie în pragul comei. A lovit o mașină parcată și două indicatoare

0
Publicat:

O șoferiță prinsă de polițiști la volan cu o alcoolemie în pragul comei, după ce a lovit o mașină și două indicatoare rutiere, a fost condamnată de Judecătoria Târgu Jiu la o pedeapsă de plată a unei amenzi penale.

Femeia a fost oprită după ce a lovit o mașină și două indicatoare Foto;: Arhivă
Femeia a fost oprită după ce a lovit o mașină și două indicatoare Foto;: Arhivă

Femei a scăpat cu o pedeapsă blândă pentru că și-a recunoscut faptele. 

„Condamnă inculpata Vârlan Nicolița , pentru săvârşirea infr. prev. şi ped. de art. 336 alin. 1 C.p., la pedeapsa de 4.500 lei amendă penală, echivalentul a 225 zile amendă, stabilind un cuantum de 20 lei pentru o zi – amendă pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, ce se va executa conform art. 559 C.pr.pen. Pune în vedere inculpatei dispoziţiile art. 63 C. pen. privind înlocuirea pedepsei amenzii cu pedeapsa închisorii în caz de neexecutare a pedepsei amenzii cu rea credinţă. În baza art. 275 alin. 2 Cod pr. pen., obligă inculpata la plata către stat a sumei de 845,50 lei( din care suma de 654, 50 lei aferentă urmării penale), cu titlu de cheltuieli judiciare“, se arată în sentința judecătorească. Hotărârea nu este definitivă și poate fi contestată.

Ce alcoolemie avea șoferița

Șoferița a fost oprită în zona Sălii Sporturilor din Târgu Jiu de un echipaj de poliție. Oamenii legii au stabilit că femeia „a pierdut controlul asupra direcției de deplasare a autoturismului și a acroșat pe partea lateral-dreapta față autoturismul marca Mercedez Benz, ce se afla staționat pe partea dreaptă a direcției sale de deplasare. Imediat după impact, inculpata și-a continuat deplasarea fără a opri autoturismul și la o distanță de aproximativ 100 metri de locul impactului, a acroșat două indicatoare rutiere amplasate pe scuarul care face delimitarea dintre cele două sensuri de mers“, se arată în rechizitoriul.

Pentru că femeia mirosea puternic a alcool și avea probleme în comunicare, polițiștii au testat-o cu aparatul alcool-test, însă nu s-a reușit finalizarea testului, întrucât șoferița nu a reușit să sufle suficient aer, iar prin aparat nu trecea volumul necesar afișării unui rezultat. „Raportat la cele constatate organele de poliție i-au pus în vedere inculpatei că trebuie condusă la spital pentru recoltare de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemie, aceasta a fost de acord, fiind condusă la unitatea spitalicească. După înregistrarea solicitării organelor de poliție privind recoltarea probelor biologice de sânge cu privire la inculpată, în cadrul UPU a Spitalului Tg-Jiu, s-a procedat din nou la testarea acesteia cu aparatul alcooltest, în urma testării a rezultat la ora 22:56 o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Din buletinul de analiză toxicologică alcoolemie efectuat de SML, rezultă că inculpata la ora 23:00 avea o alcoolemie de 2,20 gr.%o alcool pur în sânge, iar la ora 0:00 avea o alcoolemie de 1,90 gr.%o alcool pur în sânge“, au stabilit anchetatorii în rechizitoriu. Femeia a recunoscut că a băut vișinată acasă și s-a urcat apoi la volan.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite