Cum a fost ales Dragnea şeful PSD în Gorj, judeţul de suflet al lui Ponta: secţie de vot în palatul ţigănesc al liderului romilor, Ion „Ministru“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele 12 secţii de votare din municipiul Târgu Jiu, la scrutinul privind alegerea preşedintelui PSD, a fost amenajată în cartierul romilor Meteor, în curtea palatului ţigănesc al liderului comunităţii Ion Mihai, zis Ministru, care este şi pastorul localnicilor de aici.

Astfel, „Ministru“ s-a împărţit între slujba la biserica aflată peste drum de palatul său şi alegerile PSD. Secţia de votare se află în sediul Uniunii Romilor Creştini din România (URCR), condusă de către pastorul Ion Mihai. Clădirea neterminată se află lângă palatul ţigănesc cu trei etaje în care locuieşte liderul comunităţii. 

În cartierul Meteor se înregistrează şi cele mai mari datorii la plata impozituluipe teren şi clădirii. Romii au datorii de aproximativ 500.000 de lei, dar mereu sunt păsuiţi cu plata dărilor. 

Slujba, pe primul loc

În primele ore ale dimineţii, romii au fost la slujba religioasă, astfel că au venit într-un număr mai mic să voteze. Pe lângă buletinul de vot, alegătorii au primit şi un chestionar cu privire la modul în care este văzută activitatea conducerii centrale a partidului .Unul dintre cei care s-au prezentat  la vot a fost Constantin Veveriţă, un vechi membru PSD. Votul a fost mai simplu, dar completarea chestionarului i-a ridicat ceva probleme.

image

Am votat. Nu a fost greu pentru că-l cunoaşteam pe cel care îl votăm. E prima dată când votăm preşedintele partidului. E simplu când ştii pe cine alegi. Chestionarul a fost mai dificil de completat pentru că sunt multe întrebări şi ai nevoie de mai mult timp de gândire. Pentru că trebuie să stai să analizezi fiecare întrebare. E mai dificil cu cei care nu ştiu carte, pentru că multe chestionare vor rămâne necompletate“.  

„Noi am iubit dintotdeauna PSD“ 

Pastorul Ion Mihai s-a bucurat că alegerile din PSD au fost organizate la el acasă şi îşi doreşte să mai fie gazda şi altor scrutinuri:

image
„Mă bucur foarte mult că conducerea PSD a ales să facă acest scrutin în acest loc. Nu s-a dat voie să se facă alegerile în instituţii şi s-a ales o organizaţia non-guvernamentală (n.r. - URCR), unde s-ar putea organiza alegeri şi pe viitor. Noi am iubit dintotdeauna PSD pentru că a avut grijă de membri şi comunitate“

În cartierul Meteor sunt aşteptaţi la vot aproximativ 400 de romi, care fac parte din PSD. „Este un procentaj mic de participare şi din cauza vremii, dar şi al slujbei religioase de sfânta duminică.  Oamenii nu sunt instruiţi cu privire la vot, dar ei sunt obişnuiţi cu votul şi consideră că e o datorie morală şi spirituală. Ei au nevoie de um simplu semnal că «Azi avem votare». Nu întreabă pe cine să votăm. Ei ajung în faţa unui fapt împlinit. Aşteptăm să vină în jur de 400 de persoane să voteze. Cu siguranţă, 1000 de persoane vor veni să voteze. E vorba de membri PSD din alte localităţi, care pot să voteze pe liste suplimentare“, spune pastorul Ion Mihai. 

Aceste precizează că „Sunt întrebaţi de preşedintele comisiei dacă sunt de acord cu votul persoanei în cauză. Cei care nu ştiu carte se informează, de obicei, foarte bine înainte. Au nevoie de un asistent, dar de obicei este cineva din familie care ştie carte. Mi-a luat ceva timp până am completat chestionarul deoarece conţine multe întrebări“. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite