Cum a afectat pandemia de COVID-19 o comună turistică. Încasările la bugetul local, diminuate cu un milion de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul turiştilor de la Peştera Polovragi s-a redus considerabil
Numărul turiştilor de la Peştera Polovragi s-a redus considerabil

Comuna Polovragi, din comuna Gorj, este afectată grav din punct de vedere financiar de restricţiile impuse de autorităţi din cauza pandemiei cu noul coronavirus. Pierderile înregistrate sunt estimate la peste un milion de lei, o sumă imensă pentru o comună de nivel mediu.

800.000 de lei a încasat, anul trecut, Primăria Polovragi din taxa de intrare în peştera din Cheile Olteţului, cunoscută şi ca peştera lui Zamolxes, zeul dac. De asemenea, bugetul localităţii va avea un minus de aproximativ 200.000 de lei pentru că bâlciul de Sfântul Ilie, cel mai mare din Oltenia, nu va avea loc în acest an. Autorităţile speră însă să primească un răspuns pozitiv şi ca târgul să poată fi organizat: „Peştera s-a redeschis, dar numărul turiştilor este mult mai mic faţă de o perioadă normală. Aşteptăm un răspuns de la autorităţi cu privire la organizarea bâlciului. Speranţa moare ultima. Dacă această manifestare nu va mai fi organizată, pierderea la bugetul local se ridică la peste 200.000 de lei. Încasările sunt 300.000 de lei, dar profitul este de 200.000 de lei. Încasările de obţinute anul trecut din taxa de intrare la Peştera Polovragi au fost de 850.000 de lei. Acum se încasează într-un weekend doar în jur de 10.000 de lei“, a spus Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi.

Edilul localităţii Polovragi a precizat că investiţiile vor fi întârziate şi vor fi probleme cu şi cu acordarea salariilor: „Aşteptăm să se facă rectificări pentru a putea să ne descurcăm. Aşa cum procedează toţi, aşa o să ne descurcăm şi noi. Vor fi afectate investiţiile. Vor fi întârzieri în privinţa lucrărilor demarate pe buget local. Deocamdată nu sunt afectate salariile, dar de acum, înainte va exista şi această problemă. Singura şansă pentru a putea funcţiona în condiţii cât de cât normale este o rectificare bugetară, pe care o aşteptăm“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite