Copilaşul de doi ani căzut de la etaj, dus cu ambulanţa la spital de către un medic anestezist şi altul ginecolog

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi medici de la spitalul din Rovinari s-au oferit voluntari să asigure asistenţa medicală în ambulanţă
Doi medici de la spitalul din Rovinari s-au oferit voluntari să asigure asistenţa medicală în ambulanţă

Familia unui copilaş în vârstă de nici trei ani care a căzut, ieri, de la etajul IV al unui bloc din Rovinari, a trecut prin clipe de coşmar, pentru că nu a avut cine să-l transporte la un spital specializat din Craiova, din cauză că în tot judeţul Gorj nu exista niciun echipaj de ambulanţă care să aibă în componenţă un medic.

Un copilaş în vârstă de doi ani şi nouă luni, care a căzut, ieri, de la etajul IV al unui bloc din Rovinari, s-a aflat în situaţia de a nu putea fi transportat la spitalul din Craiova, din cauză că în judeţul Gorj nu era disponibil niciun echipaj de ambulanţă care să aibă un medic.

Până la urmă, doi medici, unul cu specializarea anestezie şi celălalt de ginecologie, s-au oferit voluntari să îl ajute pe micuţ să ajungă cu bine la spitalul din Craiova.

Traian Claudiu Constantinescu, managerul general interimar al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, a spus că singurul echipaj cu medic care era de gardă în judeţul Gorj era plecat într-o altă cursă cu un pacient. 

„Am primit o cerere de transfer al unui copil accidentat prin cădere de la înălţime către Spitalul Judeţean din Craiova. În momentul acela, ambulanţa noastră cu medic efectua un alt transfer al unui pacient de la Spitalul Motru tot către spitalul din Craiova. Am cerut sprijin de la Dispeceratul Ambulanţei Dolj şi ni s-a spus că în momentul în care se va elibera un echipaj cu medic va fi trimis în întâmpinarea noastră. 

Între timp, medicul de gardă de la Spitalul din Rovinari ne-a transmis că este disponibil personal pentru a însoţi echipajul, în condiţiile în care nu avem medic. Aşa s-a procedat şi în ambulanţa care l-a transportat pe copil s-au aflat două cadre medicale, medic anestezist şi ginecolog, care au urmărit şi continuat asistenţa copilului până la asistenţa cu ambulanţa de la Dolj“, arată Constantinescu.

„A ajuns în parametrii buni ai funcţiilor vitale“

Copilul a ajuns cu vine la spitalul din Craiova, iar joi a fost operat. „Copilul a ajuns în parametrii buni ai funcţiilor vitale la spitalul din Craiova şi a fost investigat tomografic. O situaţie ca aceasta în care timpul este un factor foarte important a fost soluţionată în acest fel, cu resursele pe care le avem“, a precizat managerul Ambulanţei Gorj.

Doar patru medici activează la Ambulanţa Gorj

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj se confruntă cu o criză de medici. Doar patru medici îşi desfăşoară activitatea în prezent. 

„Este un singur medic pe tură, având în vedere situaţia noastră de mai mult timp, şi anume că activăm doar patru medici. Eu pot să efectuez gărzi doar în weekend. De asemenea, şi o altă colegă de la Dispeceratul integrat, care este în concediu de odihnă, poate efectua doar gărzi, nu şi ture de zi. Din acest motiv, funcţionăm cu un număr mic de medici, mai ales în cazul unor transferuri intraspitaliceşti şi, în acest fel, indisponibilizăm un medic, poate singurul de pe tură din judeţ“, a mai spus medicul Traian Claudiu Constantinescu.

Niciun medic nu s-a înscris la concurs 

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj a organizat concurs pentru ocupare a şase posturi de medic, însă nu s-a înscris nimeni, deşi salariul este consisetent şi ajunge la aproximativ 20.000 de lei. 

„La înscriere, pe cele şase posturi de medic de familie cu drept de liberă practică nu am avut concurenţi. Condiţia minimă este să aibă rezidenţiatul efectuat în medicina de familie. Vom reorganiza acest concurs. Ne adresăm în special tinerilor absolvenţi de rezidenţiat, care nu ştiu specificul muncii noastre. Pare o muncă dură şi periculoasă, la un moment dat, dar pentru că se acţionează în echipă poţi să beneficiezi de o competenţă efectuată într-un centru universitar“, a mai precizat managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj.

Vă mai recomandăm să citiţi

Mesajul transmis de conducerea unui liceu absolventei care a obţinut singura medie de 10 la Bacalaureat: „Tu eşti Everestul nostru. Îţi vom urma gloria“

Rugăciunea unui medic chirurg acuzat de condiţionarea actului medical: „Doamne, Maica Domnului, fereşte-mă de procurori“. Era obsedat de bani

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite