Cel mai mare caz de muncă la negru în Gorj: aproape 100 de oameni munceau la negru la construcţia unui parc fotovoltaic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patronul ceh i-a scos afară pe jurnalişti din zona pe care se construieşţe parcul fotovoltaic
Patronul ceh i-a scos afară pe jurnalişti din zona pe care se construieşţe parcul fotovoltaic

Aproape o sută de oameni au fost găsiţi astăzi pe un câmp din comuna Turburea, din judeţul Gorj, în timp ce munceau la construcţia unui parc fotovoltaic.

Investiţia este realizată de un întreprinzător din Cehia, iar firma este înregistrată în judeţul Bihor. Oamenii prinşi la muncă fără forme legale au spus, ca pe o poezie, că au venit în această dimineaţă să susţină o probă de lucru. Patronul firmei se va alege cu dosar penal şi riscă să ajungă la închisoare.

La faţa locului au venit  zeci de poliţişti şi jandarmi, pentru ca cei găsiţi la lucru să nu părăsescă zona. Mai multe echipaje de la Inspectoratul Teritorial de Muncă au efectuat verificările şi au întocmit liste cu persoanele identificate. Lucrătorii găsiţi astăzi la muncă au declarat că au venit să dea o probă de lucru pentru a se angaja, dar nimeni nu se semnase vreun contract.

Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă, George Romanescu, a condus ancheta şi a precizat este cel mai mare caz de muncă la negru depistat pe teritoriul judeţului Gorj: „Se efectueză verificări. Se va întocmi dosar penal pentru muncă la negru“.

Localnicii din satul Poiana au spus, în schimb, că oamenii lucrau de mai mult timp fără forme legale. Administratorii firmei riscă să primească o pedeapsă cu închisoarea între un an şi doi ani.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite