VIDEO Scene îngrozitoare de Bobotează în Dâmboviţa. Cai schingiuiţi şi bătuţi în timpul unui concurs primitiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa foto: cronica-gaestiului.ro
Sursa foto: cronica-gaestiului.ro

Scene de o cruzime fără margini au avut loc luni, 6 ianuarie, în comuna dâmboviţeană Mogoşeşti, la sărbătoarea numită "Botezul cailor". Proprietarii de cai şi-au supus animalele la chinuri groznice, doar pentru amuzamentul celor prezenţi.

Bucăţi de ciment de sute de kilograme au fost aduse drept sarcini pentru sărmanele animale, care au fost bătute cu bestialitate de către stâpâni. 

Unii, neîncrezători în posibilitatea cailor de a trage sarcinile de ciment, s-au rezumat doar la a împiedica roţile căruţei şi a bate calul pentru a trage căruţa împiedicată. 

Sursa video: Columna Tv / Facebook

Timp de aproape 4 ore, animalele au fost bătute cu bestialitate, iar mulţimea adunată din satele vecine părea să nu se mai sature de ororile la care asista. 

cai batuti

Sursa foto: cronica-gaestiului.ro

De ani buni, la Mogoşeşti există o adunare de acest fel, dar niciodată nu evenimentul nu are loc în prezenţa unui poliţist sau jandarm.

Politistii au deschis un dosar penal pentru rele tratamente aplicate unui animal iar cei vinovaţi vor fi daţi pe mâna justiţiei.

„În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor, fapta prevăzută de art. 25, alin. (1), lit. e din Legea 205/2004 privind protecţia animalelor. Cercetările se efectuează sub coordonarea procurorului de caz, urmând că la finalizarea acestora să se propună soluţie prin unitatea de parchet competenţă”, a precizat IPJ Dâmboviţa.

cai batuti


Sursa foto: cronica-gaestiului.ro

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite