VIDEO Incendiu violent la o moară din Ioneşti. Sătenii spun că focul a fost amplificat de caniculă

0
0
incendiu moara ionesti

Pompierii din Dâmboviţa s-au chinuit zeci de minunte să stingă un incendiu violent care a cuprins o moară veche. Căldura extremă a făcut ca focul să se extindă cu repeziciune, iar sătenii s-au temut ca focul să nu le cuprindă casele, care erau apropiate de locul incendiului.

Incendiul s-a produs la o moară în comuna Ioneşti din Dâmboviţa. La faţa locului a intervenit Detaşamentul din Găeşti. Căldura extremă, dar şi materialele combustibile din interior, au făcut ca focul să se extindă cu repeziciune. Sătenii s-au temut ca focul să nu le cuprindă casele, care erau apropiate de locul incendiului.

Incendiul a distrus o suprafaţă de peste 150 de metri pătraţi din acoperişul morii, dar şi din structura în sine. Moara nu prea mai era folosită în ultima vreme în scopul pentru care a fost creată.

„Pompierii de la Detaşamentul Găeşti au fost alertaţi şi au intervenit cu 3 autospeciale (două de la Detaşamentul Găeşti şi una de la Garda Vişina) pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o moară (de mălai şi uruială) din localitatea Ioneşti. Sosiţi la locul evenimentului, salvatorii au găsit incendiul generalizat, iar în scurt timp au reuşit localizarea acestuia. După aproape o oră şi jumătate de luptă cu flăcările incendiul a fost lichidat, operaţiunea de stingere fiind condusă de comandantul Detaşamentului de pompieri Găeşti. Au ars: incintele morii de mălai şi uruială pe o suprafaţă de cca. 60mp şi materiale combustibile depozitate în acestea (elemente de tâmplărie, anvelope auto, instalaţii de măcinat)”, se arată într-un comunicat al ISU Dâmboviţa.

În urma cercetărilor efectuate la faţa locului s-a stabilit că incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit electric provocat de un conductor electric defect ori neizolat corespunzător.

Din fericire, în urma producerii evenimentului nu au existat victime. 

Mai multe - Târgovişte

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite