Victor Babiuc a fost mutat în secret de la Jilava la Penitenciarul din Găeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nici două zile după ce a obţinut regimul deschis de executare a pedepsei, Victor Babiuc a fost mutat de la Penitenciarul Jilava. Potrivit România TV, el a fost transferat în secret, în toiul nopţii, la penitenciarul Găeşti.

Babiuc împărţea la Jilava aceeaşi celulă cu Gigi Becali, cei doi fiind condamnaţi în acelaşi dosar al schimbului de terenuri cu MApN. La începutul acestei săptămâni lui Becali i-a fost refuzată cererea de a executa pedeapsa în regim deschis.

Victor Babiuc nici nu a apucat să facă cerere pentru a ieşi din penitanciar la lucru, aşa cum prevede acest regim deschis. Potrivit România TV, el a fost mutat vineri noapte de la Penitenciarul Jilava la Penitanciarul Găeşti, după ce în cursul după-amiezii fusese vizitat de către avocatul său, care nici nu a fost înştiinţat că urmează să fie făcut transferul.

Victor Babiuc

Urmează astfel, ca Victor Babiuc să-şi petreacă următoarele opt luni, cât mai are de ispăşit din pedeapsă - până când va putea să facă o primă cerere de eliberare condiţionată - la Penitenciarul Găeşti. Potrivit avocatului său acolo ar putea avea parte de condiţii de executare potrivite regimului deschis.

Până să fie condamnat, Victor Babiuc a lucrat la cabinetul de avocatură care a obţinut acest regim de executare, mai uşor pentru el. El a fost consultant la respectivul cabinet şi sunt informaţii potrivit cărora ar urma să îşi continue serviciul, o dată ce a obţinut acest regim care îi oferă posibilitatea de a lucra 8 ore pe zi, fără să fie păzit.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite