UPDATE VIDEO Percheziţii în trei judeţe la producătorii ilegali de ţigarete. Prejudiciul, 300.000 de euro.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În urma percheziţiilor au fost identificate aproximativ 10 kg. de tutun vrac, 12.500 de ţigarete, aproximativ 16.000 de tuburi goale, mai multe cutii pentru ţigări, precum şi 4 aparate de umplut ţigări
În urma percheziţiilor au fost identificate aproximativ 10 kg. de tutun vrac, 12.500 de ţigarete, aproximativ 16.000 de tuburi goale, mai multe cutii pentru ţigări, precum şi 4 aparate de umplut ţigări

În urma a 12 percheziţii efectuate în Dâmboviţa, Prahova şi Satu Mare au fost depistate mai multe persoane suspectate că produceau ilegal, la locuinţele proprii, ţigarete, pe care ulterior le comercializau. La acţiune au participat şi poliţiştii din cele trei judeţe.

UPDATE: În acest moment, 9 persoane sunt conduse la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa pentru audieri. Urmează ca procurorii să ceară instanţei arestarea lor preventivă.

Persoanele depistate în urma percheziţiilor au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - B.T. Dâmboviţa pentru audieri. 

Potrivit IPJ Dâmboviţa, începând cu luna februarie a acestui an, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. au documentat activitatea infracţională a unei grupări compusă din 14 suspecţi care săvârşeau fapte de evaziune fiscală prin producerea de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat şi comercializarea ulterioară a acestor mărfuri, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 300.000 de euro.

În cauză există suspiciuni că, începând cu anul 2012, pe raza judeţului Prahova au fost fabricate ţigarete în mod ilegal la domiciliile unora dintre suspecţi care deţineau aparatura necesară desfăşurării unei astfel de activităţi şi care achiziţionau, în prealabil, cantităţi mari de tutun de la alţi membri ai grupării. De asemenea, suspecţii ar fi achiziţionat materiale consumabile constând în tuburi şi ambalaje destinate producerii unor astfel de ţigarete, principalul furnizor fiind un comerciant din judeţul Satu Mare. 

Persoanele suspecte aveau sarcini şi roluri bine definite în cadrul grupului, fiecare dintre acestea având ca atribuţii fie achiziţionarea de tutun vrac, fie producerea efectivă a ţigaretelor, fie comercializarea acestora pe raza judeţelor Prahova şi Dâmboviţa.

De asemenea, au fost identificaţi  mai mulţi cumpărători de ţigarete fabricate în mod ilegal, în afara unui antrepozit fiscal autorizat, o parte dintre aceştia obţinând profituri ilicite din revânzarea acestor mărfuri.

În urma percheziţiilor au fost identificate aproximativ 10 kg. de tutun vrac, 12.500 de ţigarete, aproximativ 16.000 de tuburi goale, mai multe cutii pentru ţigări, precum şi 4 aparate de umplut ţigări. Până în prezent a fost indisponibilizat un autoturism.

Toţi cei 14 suspecţi au fost depistaţi şi conduşi la audieri, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsuri legale. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite