UPDATE Rezultate finale Evaluare Naţională 2013, Dâmboviţa. Prof. Sorin Ion: "Rezultatul a fost viciat. Subiectele au fost nejustificat de simple"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul inspector general al ISJ Dâmboviţa, prof. Sorin Ion, crede că subiectele de anul acesta de la Evaluarea Naţională au fost foarte simple
Fostul inspector general al ISJ Dâmboviţa, prof. Sorin Ion, crede că subiectele de anul acesta de la Evaluarea Naţională au fost foarte simple

4.455 de absolvenţi ai claselor a VIII-a s-au înscris în cadrul Evaluării Naţionale, la Limba şi Literatura Română, precum şi la Matematică. Conform calendarului de examen rezultatele se vor afişa pe 29 iunie până la ora 16.00.

Fostul inspector general al ISJ Dâmboviţa, prof. Sorin Ion, crede că subiectele de anul acesta de la Evaluarea Naţională au fost foarte simple, iar acest lucru nu îi va ajuta pe elevi, ci le va da un "fals sentiment de siguranţă" El crede că reprezentanţii Ministerului Educaţiei au viciat rezultatul, în acest fel.

"La evaluarea naţională, subiectele au fost nejustificat de simple, şi notele mari obtinute le dau un fals sentiment de siguranţă elevilor vizavi de nivelul la care se află şi la repartiţia către licee. Nota va fi foarte, foarte sus. S-a obţinut o distribuţie a notelor care nu respectăa nicio lege statitistică. Maximul este undeva între 9 si 10. Rezultatul a fost viciat. Matematica a fost cel mai mare off al elevilor, dar s-au gândit oficialii să îi facă fericiţi anul acesta pe elevi", a declarat pentru "Adevărul", Sorin Ion, profesor de matematică, fost inspector general al ISJ Dâmboviţa.

prof Sorin Ion


   

După ora 16.00, vor putea fi depuse contestaţiile, care vor fi rezolvate în perioada 30 iunie - 2 iulie. 

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dâmboviţa, în Dâmboviţa, funcţionează cinci centre de corectură. Rezultatele finale se vor şti astăzi, pe 3 iulie.

adevarul.ro le va oferi cititorilor săi posibilitatea să consulte notele candidaţilor din judeţ la Evaluarea Naţională, folosind un tool marca admitereliceu.ro. Notele vor fi publicate dupa ce vor apărea şi pe portalul edu.ro.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite