Unul dintre cele mai frumoase trasee turistice din Bucegi este închis. Care este motivul VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traseu închis în Muntii Bucegi. FOTO: Salvamont Dâmboviţa
Traseu închis în Muntii Bucegi. FOTO: Salvamont Dâmboviţa

Traseul Tabăra Vănătorul - Cheile Orzei - Scropoasa - Cheile Zănoagei - Zănoaga, unul dintre cele mai frumoase din Munţii Bucegi, este închis până pe 13 septembrie. Anunţul a fost făcut de Salvamont Dâmboviţa.

Traseul este închis din cauza precipitaţiilor căzute în ultimele zile, care au dus la mai multe avarii importante pe mai multe artere. 

„În urma vremii capricioase din ultimele zile, traseul a fost semnificativ afectat, podeţele fiind rupte, iar traversarea răului în 3 porţiuni este foarte dificilă. 

Începând cu 2 septembrie, din acumularea Bolboci se vor face deversări, iar acest lucru va conduce la creşterea nivelului răului Ialomiţa pe tronsonul Barajul Bolboci - Acumularea Scropoasa”, anunţă salvamontiştii. 

De asemenea, turiştii trebuie să ştie că intrarea în Cheile Zănoagei este interzisă în perioada 2-13 septembrie.

 Aceasta este a doua oară, în decurs de o lună, când infrastructura din munte este afectată serios de viituri. 

CJ Dâmboviţa şi-a arătat nemulţumirea în repetate rânduri că Guvernul nu a alocat niciun leu pentru Staţiunea de interes naţional Padina-Peştera. 

Ploile abundente au distrus DJ 714 pe o suprafaţă de 200 de metri liniari şi au adus de pe versanţi sute de buşteni care au blocat accesul în zona Zănoaga.

„Se lucrează la DJ714 în munte, tronsonul care asigură accesul în Platoul Peştera-Padina. Cu forţe proprii, fără niciun ban alocat de Guvern, am reuşit să decopertăm asfaltul rupt de viiturile de luna trecută, am mărit suprafaţa drumului în anumite zone şi construim apărările de mal. Ajutorul guvernamental pentru judeţul Dâmboviţa încă se lasă aşteptat. Iarna bate la uşă în munte, dar Staţiunea Turistică de Interes Naţional Peştera-Padina nu reprezintă o prioritate pentru Guvernul României”, a spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan. 

traseu inchis in muntii bucegi

Telefoane utile: Salvamont Salvaspeo Dambovita 0726686685 / Dispeceratul National Salvamont 0725826668 (0salvamont) pentru informaţii si recomandări privind zona montană / 112 pentru cazurile ce implică acţiunea comună a mai multor servicii de urgenţă.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Preşedintele CJ Dâmboviţa, despre prăpădul din Bucegi: „Drumul va fi închis până la refacerea porţiunii afectate” FOTO VIDEO

Prăpăd în Bucegi. O viitură puternică a rupt un drum. Zeci de turişti, care erau cazaţi într-un camping, în pericol FOTO VIDEO

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite