Târgul Ofertelor Educaţionale din Dâmboviţa. Inspectoratul Şcolar are o ofertă de 2.800 de locuri pentru anul şcolar 2018-2019

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa are o ofertă de 2.800 de locuri
Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa are o ofertă de 2.800 de locuri

Luni, 7 mai 2018, la ora 11.00,  în holul Muzeului de Istorie din Târgovişte se va deschide Târgul Ofertelor Educaţionale ale liceelor dâmboviţene. Fiecare unitate de învăţământ îşi va prezenta planul de şcolarizare, specializările şi numărul de locuri, oportunităţile de studiu şi elementele de identitate, rezultatele şi proiectele şcolii.

Timp de o săptămână, elevii claselor a VIII-a sunt aşteptaţi la târg pentru a se informa şi a lua o decizie în funcţie de oferta prezentată..   

Pentru anul şcolar viitor, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa şi-a propus diversificarea ofertei educaţionale în ceea ce priveşte admiterea în învăţământul liceal, învăţământul profesional şi învăţământul dual de stat. Oferta educaţională proiectată pentru 2018-2019 asigură viitorilor liceeni fundamentul unei inserţii profesionale în funcţie de aptitudini şi formarea competenţelor necesare secolul al XXI-lea.

"Planul de şcolarizare la nivelul Judeţului Dâmboviţa este generos, cuprinzând o largă paletă de specializări, conform propunerilor primite din partea liceelor. Pentru învăţământul tehnologic au fost prevăzute specializările: economic, comerţ, turism şi alimentaţie, producţie media, protecţia mediului, electronică şi automatizări, mecanică ş.a", a precizat prof. Gabriela Istrate, inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Dâmboviţa

Pentru toate specializările din filiera tehnologică s-au aprobat, la nivelul judeţului Dâmboviţa, 1.652 locuri pentru învăţământul de zi şi 112 locuri pentru învăţământul seral. 

Pentru învăţământul profesional, s-au aprobat 1.036 de locuri, calificările profesionale fiind foarte diverse: mecanic auto, electromecanic utilaje şi instalaţii industrial, cofetar, confecţioner produse textile, ospătar, bucătar, mecanic agricol, strungar, sculer matriţer etc.

"În învăţământul dual sunt repartizate 84 locuri, corespunzător celor 3 clase, 2 la Liceul Tehnologic ”Nicolae Ciorănescu” Târgovişte şi 1 la Liceul Tehnologic ”Iordache Golescu” Găeşti, în parteneriat cu Artic S.A. Este foarte important ca opinia publică să înţeleagă importanţa învăţământului tehnologic şi profesional/profesional dual, pentru o bună orientare în carieră a copiilor noştri, deoarece reuşita şcolară pe termen lung se traduce prin numărul cât mai mare al absolvenţilor care se integrează cu succes pe piaţa muncii. 

Un alt segment important al ofertei educaţionale la nivelul judeţului este acela al învăţământului liceal, filiera teoretică şi filiera vocaţională, unde avem planificate 1904 locuri la filiera teoretică şi 336 la filiera vocaţională.

           

"Sperăm ca Târgul ofertelor educaţionale să vină în întâmpinarea dorinţei liceelor dâmboviţene de a-şi promova oferta şi a-şi realiza planul de şcolarizare conform cifrelor prognozate, dar şi în intenţia absolvenţilor de clasa a VIII-a de a explora toate alternativele, de a evalua opţiunile şi a decide în acord cu abilităţile, valorile şi interesele personale", a mai spus prof. Gabriela Istrate, inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Dâmboviţa

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite